Hopp direkte til innhold

Grønnsaksrøre i vaffeljern

Bilde av stekt grønnsaksvaffel på tallerken.

En super lunsj, kveldsmat, eller tilbehør til suppe eller salat.

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 3 stk potet
  • 4 stk gulrot
  • 1 skive kålrot/Sellerirot
  • 1 halv finhakket løk
  • 2 ss finhakket frisk kruspersille
  • 2 ss finskåret frisk gressløk
  • 2 stk egg
  • 2-3 ss olje
  • Salt og hvit pepper

Skrell potetene og grønnsaker og riv dem på et råkostjern. Klem ut litt av vannet og ha dem i en bolle. Tilsett kruspersille, gressløk og evntuelt andre krydder og bland alt godt sammen. Visp sammen eggene og rør i grønnsakene. Smak til med salt og hvit pepper. Ha olje i røren. Stek grønnsaksvaflene i vaffeljern.

Næringsinnhold pr. porsjon = En vaffelplate

Energi    182 kcal
Fett    7,9 g (39 E%)
hvorav mettet fett  1,2 g
Karbohydrater 19,8 g (44 E%)
Hvorav sukkerarter 8,4 g
Fiber    4,5 g (5 E%)
Protein    5,7 g (13 E%)
Salt     0,2 g*

*Ikke medregnet salt du evt. tilsetter selv.

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)

Publisert 24.09.2014