Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Maislapper
Foto: Maria Arlén Larsen

Maislapper med ost og jalapeño

Disse smakfulle og næringsrike lappene er perfekte å servere til supper, som snacks eller som frokost med pålegg på.

Server som de er, eller sammen med avocado og tomater. Perfekt å dyppe i supper. Prøv for eksempel den meksikanske maissuppen.

Ingredienser

  • Ca. 10 ss mais
  • 3 ss jalapeño-ost (smøreost på tube)
  • 2 stk. egg
  • 4-5 ss bokhvetemel, finmalt (evt. sammalt hvetemel)
  • 3 ss cottage cheese, mager

Slik gjør du

  1. Pisk sammen egg med en visp.
  2. Tilsett cottage cheese og jalapeño-ost.
  3. Rør inn bokhvetemel, litt etter litt.
  4. Tilsett til slutt mais og smak til med salt eller Seltin.
  5. Lag små lapper av 1-2 ss røre, og stek lappene på middels varme med lokk over i tørr stekepanne. Snu når de har begynt å stivne på toppen og stek på andre siden til gyllen.
  6. Tips: Dersom du liker litt ekstra krydder så kan du tilsette litt ekstra jalapeño i røren.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 263 kcal
  • Fett 10 g (35 E%)
  • Mettet fett 4 g (14 E%)
  • Umettet fett 5 g (16 E%)
  • Karbohydrater 21 g (31 E%)
  • Sukkerarter 7 g (10 E%)
  • Fiber 4 g (3 E%)
  • Protein 20 g (31 E%)
  • Salt 1,5 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.