Hopp direkte til innhold

Meksikansk vegetarform med søtpotetlokk

En deilig ovnsrett med smak av fredagstaco! Det hjemmelagede tacokrydderet uten salt gir dyp og god smak til bønnestuingen. Retten toppes med søtpotetmos og et dryss ost før den stekes ferdig i ovnen.

Ingredienser til 4 porsjoner

Meksikansk vegetarform med søtpotetlokk

  • 2 søtpoteter
  • ½ ts muskatnøtt
  • 50 g lettere revet ost
  • Salt/seltin og pepper
  • 1 løk, hakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 gulrøtter, grovrevet
  • 1 paprika i terninger
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts oregano
  • ½ ts paprikapulver
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 bokser brune eller røde kokte bønner, avrent
  • Salt/Seltin og pepper etter smak

Vask og skrell søtpotetene. Del dem i terninger og kok dem møre under lokk i usaltet vann. Hell av vannet og mos søtpotetene. Tilsett muskatnøtt og smak til med salt og pepper.

Stek løk, hvitløk, revet gulrot og paprika i en gryte i to minutter. Tilsett krydderet og stek alt sammen et minutt under omrøring. Ha tomatpuré i gryta og la den steke et minutt under omrøring. Tilsett bønner og hakket tomat og rør godt sammen før du smaker til med salt og pepper. La bønnestuingen småkoke i fem minutter mens du rører fra tid til annen.

Hell bønnestuingen i en ildfast form og fordel søtpotetmosen jevnt utover på toppen med en slikkepott eller sleiv. Dryss revet ost over helt til slutt. Stek midt i ovnen på 200 grader i 20 minutter til osten er smeltet og har en fin gylden farge.

Server med en god, grønn salat ved siden av.

Næringsinnhold per porsjon  

Energi    350 kcal
Fett     4 g
Mettet fett  1,5 g
Umettet fett    1,3 g
Karbohydrat 52 g
Fiber 18 g
Protein 19 g
Salt   1 g*

*Ikke medregnet salt du tilsetter selv.

Publisert 20.11.2017