Hopp direkte til innhold

Salat med grillede grønnsaker og hvite bønner

Bilde av ferdig rett anrettet på tallerken.
Dryss gjerne over finrevet parmesan, pinjekjerner og litt frisk timian rett før servering.

En salat føles mer mettende hvis den får noen lune elementer og belgfrukter som bønner eller kikerter. Topp det hele med et dryss parmesan og ristede pinjekjerner som setter prikken over i´en.

Ingredienser til 4 porsjoner

Salat med grillede grønnsaker og hvite bønner

  • 1 stor squash
  • 1 stor aubergine
  • 1 rød paprika
  • 1 rødløk
  • 8 artisjokkhjerter
  • 250 g / 1 boks store hvite bønner
  • 150 g grønn salat
  • 2 ss revet parmesan
  • 2 ss pinjekjerner
  • ½ dl kaldpresset (extra virgin) olivenolje
  • 1–2 ss hvitvinseddik
  • 1 ts honning
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 hvitløksfedd, knust
  • Finhakket frisk timian
  • Salt og peppe

Skjær squash og aubergine i skiver, og paprika og rødløk i tykke båter. Gni grønnsakene inn med litt olivenolje og salt. Grill eller stek dem til de er gyldenbrune og møre.

Pisk alle ingredienser til dressing sammen i en skål og smak til med salt og pepper. Hell dressingen over grillede grønnsaker, artisjokkhjerter og bønner. Bland det hele godt sammen. Dander grønn salat på et fat og fordel grønnsaksblandingen over salaten. Dryss finrevet parmesan over, pinjekjerner og litt mer frisk timian helt til slutt.

Næringsinnhold per porsjon

Energi    300 kcal
Fett     17 g 
Mettet fett     2,5 g
Umettet fett 13 g 
Karbohydrat   21 g
Fiber    10 g
Protein    11 g
Salt    0,9 g*

*Ikke inkludert salt du tilsetter selv.

Publisert 20.11.2017