Hopp direkte til innhold

Allergisymptomer eller koronavirus? Les mer på våre temasider om korona.

Viktig melding

Gresspollen blomstrer gjennom hele ferien

Husk å ta høyde for at blomstringstiden for gresspollen varierer fra fra landsdel til landsdel, og fra land til land. Vi gir deg oversikten over pollenvarsling i Norge og resten av verden.

Det finnes 160 forskjellige gressarter i Norge, og rundt 50 av disse finnes over hele landet. Gressartene er nokså like, men har forskjellig blomstringstid og kryssreagerer med hverandre, og derfor kan en person med gressallergi ha plager store deler av sommeren.

Som et generelt tips så blomstrer gresset i Sør-Norge fra begynnelsen av juni til starten av august, og i Nord-Norge fra slutten av juni til midten av august. En reise fra sør til nord eller omvendt kan gjøre at pollenplagene vedvarer store deler av sommeren. Det er viktig at du ikke dropper allergimedisinene dine, men husker å ta disse med på turen. 

Pollenvarsling på ferieturen

Skal du ut å reise kan du undersøke forekomst av pollen her:

  • Europa: Skal du feriere i Europa i sommer, kan det være til hjelp å sjekke www.polleninfo.org. Der kommer du videre til polleninformasjon til 35 forskjellige land.
  • USA, Canada og Argentina: Via www.aaaai.org finner du oversikt over alle regionene in USA samt Canada og Argentina.
  • Australia, Asia og Afrika: Under www.worldallergy.org/pollen er blant annet deler av Australia, Asia og Afrika registrert. 
  • Norge: Hold deg oppdatert ved å sjekke pollenvarselet i Norge her.