Hopp direkte til innhold

Tuberkulose i Norge

Det er ikke mange som utvikler tuberkulose i Norge i dag. Årlig blir mellom 200-300 personer syke og får behandling.

Det er likevel et stort behov for å hjelpe og støtte pasienter gjennom behandlingen, og det er viktig å møte folk og dele informasjon om tuberkulose.

Likepersontjenesten

Likepersontjenesten vår er utrolig viktig og likepersonene er aktive på mange fronter. Mange av tuberkulosepasientene i Norge har det veldig vanskelig og har behov for støtte.

I år har en av likepersonene våre blant annet gått på jevnlige besøk til en pasient som var innlagt på isolert avdeling i flere måneder. Pasienten kommer fra Asia og hadde ingen slektninger eller andre som kunne besøke henne mens hun var innlagt. Sammen har de to gått mange turer rundt i Oslo og fått beveget seg og hatt det hyggelig. De har til og med fått gjort litt sightseeing, en av turene gikk til slottet i Oslo, som pasienten hadde et stort ønske om å se. 

18. desember hadde vi årets siste likepersonssamling. Det er fint å kunne dele erfaringer, og få litt faglig påfyll. Denne gangen hadde vi besøk av Oslo Røde Kors sin besøkstjeneste som fortalte om hvordan de jobber

Helsefestivalen 2019

I høst var LHL Internasjonal en av fire arrangørorganisasjoner for Helsefestivalen 2019. Festivalen, ble arrangert for første gang i år, og har som mål å nå ut til innvandrerbefolkningen og å skape en møteplass for minoritets- og majoritetsbefolkningen. Intensjonen er å spre kunnskap, glede og engasjement knyttet til helse. Festivalen besto av et fagseminar og en åpen dag på Youngstorget. LHL Oslo deltok på festivalen og samarbeidet med oss – det var et veldig hyggelig samarbeid!

Lege og foredragsholder Wasim Zahid, som tidligere har vært med i LHL sitt ekspertpanel, var konferansier og holdt et foredrag under seminaret.  

LHL Internasjonal og LHL Oslo ble presentert fra scenen på Youngstorget under Åpen dag. Varaordfører Kamzy Gunaratnam åpnet arrangementet