Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Tuberkulose i Norge

Det er ikke mange som utvikler tuberkulose i Norge i dag. Årlig blir mellom 200-300 personer syke og får behandling.

Det er likevel et stort behov for å hjelpe og støtte pasienter gjennom behandlingen, og det er viktig å møte folk og dele informasjon om tuberkulose.

Likepersontjenesten

Likepersontjenesten vår er utrolig viktig og likepersonene er aktive på mange fronter. Mange av tuberkulosepasientene i Norge har det veldig vanskelig og har behov for støtte.

I år har en av likepersonene våre blant annet gått på jevnlige besøk til en pasient som var innlagt på isolert avdeling i flere måneder. Pasienten kommer fra Asia og hadde ingen slektninger eller andre som kunne besøke henne mens hun var innlagt. Sammen har de to gått mange turer rundt i Oslo og fått beveget seg og hatt det hyggelig. De har til og med fått gjort litt sightseeing, en av turene gikk til slottet i Oslo, som pasienten hadde et stort ønske om å se. 

18. desember hadde vi årets siste likepersonssamling. Det er fint å kunne dele erfaringer, og få litt faglig påfyll. Denne gangen hadde vi besøk av Oslo Røde Kors sin besøkstjeneste som fortalte om hvordan de jobber.

Likepersonssamling med besøk av Røde kors

Helsefestivalen 2019

I høst var LHL Internasjonal en av fire arrangørorganisasjoner for Helsefestivalen 2019. Festivalen, ble arrangert for første gang i år, og har som mål å nå ut til innvandrerbefolkningen og å skape en møteplass for minoritets- og majoritetsbefolkningen. Intensjonen er å spre kunnskap, glede og engasjement knyttet til helse. Festivalen besto av et fagseminar og en åpen dag på Youngstorget. LHL Oslo deltok på festivalen og samarbeidet med oss – det var et veldig hyggelig samarbeid!

Zasim Zahid var konferansier

Lege og foredragsholder Wasim Zahid, som tidligere har vært med i LHL sitt ekspertpanel, var konferansier og holdt et foredrag under seminaret.  

Åpen dag

LHL Internasjonal og LHL Oslo ble presentert fra scenen på Youngstorget under Åpen dag. Varaordfører Kamzy Gunaratnam åpnet arrangementet

Åpen dag