Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Foto: Synnøve Nes

Association for Supporting MDR-TB Patients, Romania

Assosiation for Supporting MDR-TB-Patients (ASPTMR) har som formål å ivareta pasienters helsemessige, psykologiske og sosiale behov.

Ved å reise rundt på sykehus og sanatorier opparbeider de tillit hos personalet. Pasientenes behov kartlegges og organisasjonen bistår med alt fra psykologhjelp til økonomisk støtte. Uten psykologisk støtte er det vanskelig å bli frisk. Og uten økonomisk støtte for de fattige pasientene og familien deres er det enda mindre sjanse for å klare å gjennomføre den lange og smertefulle behandlingen.

ASPTMR har blitt en viktig og anerkjent bidragsyter på tuberkulosefeltet i Romania. Siden februar 2013 har de mottatt midler fra Det Globale Fondet for å drive likemannsarbeid og psykososial støtte for MDR-pasienter, slik at de gjennomfører hele behandlingen.

Les mer om likepersonsarbeidet vårt her.

ASPTMR er medlem av Romanias Country Coordination Mechanism.  Organisasjonen har også vært aktiv i utarbeidelsen av et lovforslag som skal ivareta tuberkulosepasientenes behov.

LHL Internasjonal og ASPTMR ser på mulighetene for å bidra sammen i kampen mot tuberkulose i Romania. I første omgang dreier det seg om gjensidig erfaringsutveksling og kapasitetsbygging av ASPTMR, men vi ønsker også å utforske muligheter for felles prosjekter i framtiden.

Les mer om arbeidet vårt i Romania her.