Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Kassett til kols hurtigtest, pilot
Foto: USN

En dråpe spytt på en liten strimmel, og du får viktig informasjon om mulig kolsforverring, før du merker det selv!

LHL samarbeider tett med en forskningsgruppe ledet av professor Tao Dong ved Universitetet i Sørøst-Norge som har utviklet en banebrytende og fungerende prototype hurtigtest for kols.

Denne hurtigtesten kan forutsi kols-forverringer opptil tre dager i forveien, noe som gir pasientene muligheten til å planlegge bedre og unngå unødvendige sykehusinnleggelser.

En slik hurtigtest betyr bedre livskvalitet, bedre helse og større frihet for pasienter med kols. Det betyr også store summer spart i helsevesenet på færre sykehusinnleggelser.

Dette er en verdensnyhet. Ingen andre i verden har laget dette før, sier Torill Lønningdal, koordinator for kols-prosjektet ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Nå søker vi støtte for å videreutvikle og ferdigstille denne nye teknologien. Målet er å gjøre hurtigtesten bedre, tryggere og enklere å bruke, det skal utvikles en app for tilbakemeldinger basert på trafikklysmodeller, og den skal testes hos pasienter. Ditt bidrag vil hjelpe oss med å realisere denne visjonen og forbedre livskvaliteten til tusenvis av kols-pasienter.

Støtt vår innsamling, og sammen kan vi skape en bedre fremtid for pasienter med alvorlig kols: