Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

LHL Førstehjelp støtter Ukraina med Tourniqets

Da ukrainske myndigheter sendte ut ett nødrop til verden om stort behov for donasjoner av profesjonelt akutt førstehjelpsutstyr, kastet LHL Førstehjelp seg rundt! Ett av produktene det er stort behov for er Tourniquets som brukes til å stoppe større blødninger i armer og ben.

I starten av mars tømte LHL Førstehjelp sitt lager i Norge og sendte 360 Tourniquet blødningsstoppere til Ukraina via Polen.

– Dette i seg selv monner lite da Ukrainske myndigheter har sendt ut ønske om hele 300.000 stykker, sier John Olav Nicholson, leder av LHL Førstehjelp.

LHL Førstehjelp tok grep

LHL Førstehjelp kontaktet sin partner og leverandør RCR Medical i Texas USA og formidlet sitt ønske om å bidra med mer enn de første 300.

– Det ble raskt klart at RCR Medical ville være med å donere ett betydelig antall, samt å bidra med å få flydd disse til Norge, sier Nicholson.

1000 tourniquetes landet på Gardermoen med DHL samme uken.

Utfordringen vi har jobbet med nå er å få disse livsviktige produktene helt frem til frontlinjen der de behøves i Ukraina.

LHL Førstehjelp har jobbet med flere aktører i flere kanaler.

– Vi har heldigvis ett godt nettverk i Europa. Og vår partner, Mr. Ruben Halmans i ROTAID Nederland, som produserer våre hjertestarterskap, satt oss i kontakt med sitt nettverk i Polen. Her jobbes det med Røde Kors Polen, som igjen sørger for å levere produktene til Røde Kors i Ukraina. Disse tar de inn i landet for distribusjon, forteller Nicholson.

På vei til Ukraina

1000 X8T tourniquetes er sendt til Ukraina. Røde Kors lokalt sørger nå for at varene kommer over grensen og inn i Ukraina.  

tourniquetes-utdeling.jpg

- Vår partner AEDMAX i Polen har her handover til Polsk Røde Kors for transport til Ukrainske Røde Kors.

– Vi er utrolig takknemlige for hjelpen til Ukraina og vil rette en stor hjertelig takk til Mr. Ron Roubique, Director of Operations og Mr. Robert Rankins, MD CEO i RCR Medical for denne betydelige og livreddende donasjonen. Deres produkt er både raskt og enkelt å bruke, krever lite opplæring og vi er sikre på at dette vil kunne redde liv, avslutter Nicholson.

LHL Førstehjelp tilbyr medlemsfordeler

Som medlem i LHL får du 15 prosent rabatt på alle førstehjelpsvarer og på smittevern. Rabatten trekkes fra ordinær pris. Finn det du trenger og få det hjem i postkassen. Ved å handle i vår nettbutikk bidrar du samtidig til det viktige arbeidet LHL gjør.

Gå til nettbutikken