Grovt brød til skolematen
Mange butikkjøpte grovbrød er med nøtter. Her finner du oppskrift på et sunt og godt brød uten nøtter, men med gresskarkjerner som både smaker godt og er sunt. Brødet er bakt uten melk. Har man allergi overfor melk og må unngå alle melkeprodukter må hele matpakken tenkes i gjennom og være melkefri.
Brød med gulrot og gresskarkjerner
4 brød
Ingredienser:
- 1 kg hvetemel
- 1 kg sammalt fint hvetemel
- 1 kg gulrøtter (fint revet)
- 2 pk gjær
- 4 ts salt
- 4 ss sukker
- 150−300 g gresskarkjerner (grovt hakket)
- 1 l vann
- 1 dl olje
Fremgangsmåte:
Bland alt det tørre med revne gulrøtter og hakkede gresskarkjerner.
Tilsett lunkent vann (ca. 40 grader) og olje.
Elt deigen til den er smidig og fin, tilsett ev. mer hvetemel om den blir for løs.
La deigen heve i ca. 30 minutter til dobbel størrelse.
Del deigen i fire emner, trill dem ut og legg i brødformer.
Etterhev dem i ca. 30 minutter.
Stekes i ca. 30–40 minutter på 170–200 °C.