Hopp direkte til innhold
Allergivennlig grovt brød med solsikkefrø og gulrot
Foto: Cappelen Damm

Grovt brød med gulrot og gresskarkjerner

Mange butikkjøpte grovbrød er med nøtter. Her finner du oppskrift på et sunt og godt brød uten nøtter, men med gresskarkjerner som både smaker godt og er sunt. Brødet er bakt uten melk.

Porsjoner 4
Tidsbruk Over 60 min
Vanskelighetsgrad Enkel

Oppskiften gir 4 brød.

Slik gjør du

  1. Bland alt det tørre med revne gulrøtter og hakkede gresskarkjerner.
  2. Tilsett lunkent vann (ca. 40 grader) og olje.
  3. Elt deigen til den er smidig og fin, tilsett ev. mer hvetemel om den blir for løs.
  4. La deigen heve i ca. 30 minutter til dobbel størrelse.
  5. Del deigen i fire emner, trill dem ut og legg i brødformer.
  6. Etterhev dem i ca. 30 minutter.
  7. Stekes i ca. 30–40 minutter på 170–200 °C.
  8. Avkjøles