Hveteboller uten melk og egg
Allergi overfor egg og melk er de vanligste allergier hos barn. Vi har derfor laget en oppskrift på hveteboller uten egg og melk.
Oppskriften gir ca 20–25 boller.
Ingredienser
- 1 kg hvetemel
- 1 ½ dl sukker
- 2 pakker tørrgjær
- 150 gram melkefri margarin (for eksempel Melange uten melk, salt og soya eller Soft Flora Spesial)
- 6 dl vann
- 2 ts kardemomme
Tips: Bruker du melkefri margarin uten salt, tilsett 1 ts salt.
Fremgangsmåte
- Bland alt det tørre og tilsett smeltet margarin og vann (ca 40 °C) Blandes i kjøkkenmaskin til en jevn og smidig deig.
- La deigen heve i 30–40 minutter.
- Elt deigen og del i ca 20–25 biter. Trill ut fine, runde boller.
- La dem heve i 30 minutter før steking.
- Bruk bakepapir, evt smør stekeplaten med melkefri margarin eller olje. Husk at du ikke pensler med egg.
- Stekes midt i ovnen på 200 °C i 10–15 minutter
Kan pyntes med melisglasur laget av melis, vann og/eller melkefri margarin. Ønsker du brun glasur kan kakao tilsettes.