Risgrøt uten melk
Både barn og voksne elsker risgrøt, og spesielt rundt juletider er det mange som koser seg med grøt. Her er oppskriften på risgrøt for de som trenger et alternativ uten melk.
Ingredienser:
- 2 dl grøtris/risgryn
- 4 dl vann
- ½ ts salt
- 5 dl Oatly iMat Havrefløte blandet med 5 dl vann til 1 liter totalt
Fremgangsmåte:
Kok opp 4 dl vann og dryss i grøtris/risgryn. Kok opp under omrøring. Tilsett salt. Kok til vannet er trukket inn. Spe med blandingen av havrefløte og vann. Sett kjelen på rist og la grøten trekke ferdig.
Serveres med sukker og kanel. Husk melkefri margarin til smørøye.
Ved nøtteallergi er en hvit linse et godt alternativ til mandel i grøten.
Kilde: Allergikokebok for hele familien. Cappelen Damm.