Blåskjell i tomat- og hvitvinssaus
Blåskjell bør brukes så fort som mulig når de har blitt kjøpt. Hvorfor ikke lage denne elegante middelhavsretten?
Servér gjerne med brød og hjemmelaget aioli.
2 porsjoner
- Rapsolje
- 1 nett med blåskjell
- 3 fedd hvitløk
- 1 liten løk
- 2 bokser hakkete tomater
- 2 dl fiskebuljong
- En god bunt med basilikum
- En god bunt med timian
- 1/2-1 chili
- Salt + pepper
- 1/2 flaske hvitvin (spør på polet hvilken som kan passe)
Fremgangsmåte
Ha olje i en stor gryte, finhakk løk og hvitløk, og ha det oppi gryten. La løken surre til den er blank, og hell oppi boksene med tomater og buljong. Ha deretter i hakkete urter og finhakket chili. La sausen koke i minst 30 minutter. Hell over hvitvin, og la sausen få et oppkok. Smak til med salt og pepper.
Legg til slutt oppi blåskjellene, og la de koke under lokk til alle skjellene har åpnet seg. Servér gjerne med brød og hjemmelaget aioli.
Næringsinnhold pr. porsjon
Energi | 311 kcal |
Fett | 2,2 (6 E%) |
hvorav mettet fett | 0,3 g |
Karbohydrater | 14 (21 E%) |
Hvorav sukkerarter | 11,5 g |
Fiber | 4,3 (3 E%) |
Protein | 15,3 (20 E%) |
Salt | 1,1 g |
Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.