Fisk- og skalldyrsuppe med safran
Denne suppen passer fint som festmat. Velg helst fiskeslag som er faste i kjøttet, slik som laks, sei eller torsk. Server gjerne med grovt brød.
Porsjoner
4
Tidsbruk
20-40 min
Vanskelighetsgrad
Medium
La fisken småkoke i noen minutter, og legg i skalldyrene helt til slutt.
Oppskriften er hentet fra “Alle hjerters kokebok”, utgitt av LHL.
Ingredienser
- 2 sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 bit sellerirot (ca. 200 g)
- 1 fenikkel (ca. 200 g)
- 1 ss olivenolje
- 0,5 g safran
- 1 fiskebuljongterning
- 1 dl hvitvin
- 3 dl vann
- 2 bokser hele tomater
- 2 laurbærblad
- Kajennepepper
- litt sukker
- Salt
- 300–400 g fiskefilet i små biter (for eksempel laks og torsk)
- ca. 200 g reker eller blåskjell
- 1 bunt frisk dill
Slik gjør du
- Skrell og hakk løk og hvitløk. Rens sellerirot og fennikel, og skjær dem i små terninger.
- Fres løk, hvitløk, selleri og fennikel i olje i en stor gryte uten at det tar farge.
- Tilsett safran, buljongterninger, vin, vann og tomater.
- Ha oppi laurbærblad og litt kajennepepper og la suppen småkoke i 10–15 min.
- Smak til med salt og sukker.
- Legg i fisken, og la den småkoke noen minutter til fisken er nesten ferdig.
- Legg i skalldyrene slik at de blir gjennomvarme. De må ikke koke, da blir de seige!
- Strø over dill, og server!
Næringsinnhold per porsjon
Energi | 265 kcal |
Fett | 9,4 (31 E%) |
hvorav mettet fett | 1,6 g |
Karbohydrater | 11,0 g (21 E%) |
Hvorav sukkerarter | 6,3 g |
Fiber | 5,1 g (4 E%) |
Protein | 26,9 g (42 E%) |
Salt | 1,9 g |
Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.