Fisk og skalldyrsuppe med safran
Denne suppen passer fint som festmat. Velg helst fiskeslag som er faste i kjøttet, slik som laks, sei eller torsk. Server gjerne med grovt brød.
La fisken småkoke i noen minutter, og legg i skalldyrene helt til slutt.
Ingredienser (4 porsjoner)
- 2 sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 bit sellerirot (ca. 200 g)
- 1 fenikkel (ca. 200 g)
- 1 ss olivenolje
- 0,5 g safran
- 1 fiskebuljongterning
- 1 dl hvitvin
- 3 dl vann
- 2 bokser hele tomater
- 2 laurbærblad
- kajennepepper
- litt sukker
- salt
- 300-400 g fiskefilet i små biter (for eksempel laks og torsk)
- ca. 200 g reker eller blåskjell
- 1 bunt frisk dill
Fremgangsmåte
Skrell og hakk løk og hvitløk. Rens sellerirot og fennikel, og skjær dem i små terninger. Fres løk, hvitløk, selleri og fennikel i olje i en stor gryte uten at det tar farge. Tilsett safran, buljongterninger, vin, vann og tomater. Ha oppi laurbærblad og litt kajennepepper og la suppen småkoke i 10-15 min. Smak til med salt og sukker.
Legg i fisken, og la den småkoke noen minutter til fisken er nesten ferdig. Legg i skalldyrene slik at de blir gjennomvarme. De må ikke koke, da blir de seige! Strø over dill, og server!
Oppskriften er hentet fra “Alle hjerters kokebok”
Næringsinnhold pr. porsjon
Energi | 265 kcal |
Fett | 9,4 (31 E%) |
hvorav mettet fett | 1,6 g |
Karbohydrater | 11,0 g (21 E%) |
Hvorav sukkerarter | 6,3 g |
Fiber | 5,1 g (4 E%) |
Protein | 26,9 g (42 E%) |
Salt | 1,9 g |
Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.