Hopp direkte til innhold
Fisk- og skalldyresuppe med safran
Foto: Synøve Dreyer

Fisk- og skalldyrsuppe med safran

Denne suppen passer fint som festmat. Velg helst fiskeslag som er faste i kjøttet, slik som laks, sei eller torsk. Server gjerne med grovt brød.

Porsjoner 4
Tidsbruk 20-40 min
Vanskelighetsgrad Medium

La fisken småkoke i noen minutter, og legg i skalldyrene helt til slutt.

Oppskriften er hentet fra “Alle hjerters kokebok”, utgitt av LHL.

Slik gjør du

  1. Skrell og hakk løk og hvitløk. Rens sellerirot og fennikel, og skjær dem i små terninger.
  2. Fres løk, hvitløk, selleri og fennikel i olje i en stor gryte uten at det tar farge.
  3. Tilsett safran, buljongterninger, vin, vann og tomater.
  4. Ha oppi laurbærblad og litt kajennepepper og la suppen småkoke i 10–15 min.
  5. Smak til med salt og sukker.
  6. Legg i fisken, og la den småkoke noen minutter til fisken er nesten ferdig.
  7. Legg i skalldyrene slik at de blir gjennomvarme. De må ikke koke, da blir de seige!
  8. Strø over dill, og server!

Næringsinnhold per porsjon

Energi 265 kcal
Fett 9,4 (31 E%)
hvorav mettet fett 1,6 g
Karbohydrater 11,0 g (21 E%)
Hvorav sukkerarter 6,3 g
Fiber 5,1 g (4 E%)
Protein 26,9 g (42 E%)
Salt 1,9 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.