Hopp direkte til innhold
Matoppskrifter
Fisk i folie
Foto: Synøve Dreyer

Fiskepakke med grønnsaker og villris

Dette er en enkel og smakfull fiskerett som det tar kort tid å lage. Varier gjerne hva slags fisk og grønnsaker du har i fiskepakken.

Hvilken type fisk og grønnskaker du bruker kan varieres etter sesong.

Ingredienser til 4 porsjoner

Fiskepakke med grønnsaker

  • 400 g torskefilet
  • 400 g laksefilet
  • 5–6 vårløk
  • 1 fennikel i skiver
  • ca. 50 g fersk, vasket spinat
  • 1 gul paprika i biter
  • 3 gulrøtter i skiver
  • ¼ brokkoli i små bunter
  • saften av ½–1 sitron
  • 4 ss olivenolje
  • sort pepper
  • salt
  • frisk dill

Ris

  • 4 porsjoner ris, for eksempel villris. 

Fremgangsmåte

Klipp til 5-6 kvadratiske ark av aluminiumsfolie, og fordel fisken utover arkene. Krydre med salt og pepper. Fordel alle grønnsakene, bortsett fra spinaten, over fisken. Ha over sitronsaft, og deretter spinatbladene. Hell til slutt over olje og strø litt hakket dill over. Pakk folien sammen, og legg fiskepakkene med skjøten opp på et stekebrett. Stek i ovnen på 200°C i ca. 15 minutter til fisken er ferdig.

Kok risen etter anvisningen på pakken.

Legg en fiskepakke på hver tallerken og server med ris og eventuelt litt lettrømme blandet med dill og sitron, eller annen saus ved siden av.

Næringsinnhold per porsjon, inkludert saus av lettrømme: 

Energi 659  kcal
Fett 32 g (43 E%)
Hvorav mettet fett 4,1 g
Karbohydrater 40,4 g (27 E%)
Hvorav sukkerarter 5,5 g
Fiber 7,9 g (2 E%)
Protein 48,2 g (30 E%)
Salt 1 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet).