Hopp direkte til innhold
Fullkornspasta med tomat- og tunfisksaus
Foto: Synøve Dreyer

Fullkornspasta med tomat- og tunfisksaus

“Spaghetti alla puttanesca” er en moderne italiensk pastarett med tomater, olivenolje, hvitløk og kapers. Du kan også bruke pastarør, -skruer eller andre typer, men velg helst fullkornsvarianter.

Porsjoner 4
Tidsbruk 20-40 min
Vanskelighetsgrad Enkel

Raskt, enkelt, sunt og smakfullt!

Slik gjør du

  1. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Skrell og hakk løk og hvitløk, og fres den i oljen på middels varme uten at den tar farge. Tilsett tomatpuré og grovhakkete tomater. Smak til med en klype sukker, chilipulver (eller fersk chili), og sort pepper. La sausen småkoke i ca. 5 minutter.
  2. Smuldre tunfisken grovt, og vend den inn i sausen. Tilsett kapers og persille, og evt. litt salt. Hell vannet av pastaen, og bland pasta med tomat- og tunfisksausen. Strø over parmesanost før servering.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 377 kcal
Fett 11,1 (25 E%)
hvorav mettet fett 3,5 g
Karbohydrater 45,4 g (51 E%)
Hvorav sukkerarter 5,1 g
Fiber 6,7 g (3 E%)
Protein 22,6 g (24 E%)
Salt 1,14 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.