Lakseburger med agurkdressing
Kjempegode, flotte burgere med over 80 prosent fisk!
Servér lakseburgerne i pitabrød med litt salat i og agurkdressing ved siden av.
Ingredienser for 4 porsjoner
Lakseburger
- 500 g laksefilet, uten skinn og bein
- 1/2 ts salt
- 1 ts sennep
- 2 ss dill
- 0,5 stk purre
- olje til steking
Agurkdressing
- 0,5 stk agurk
- 1 fedd hvitløk
- 1 dl matyoghurt
- 1 ts limesaft
- 0,25 ts salt
- 0,25 ts sukker
- grove pitabrød
- salat
Fremgangsmåte
Finhakk laksen. Ha 2/3 av laksen i en bolle, og rør med en stavmixer. Bland i salt, sennep, dill, og finhakket purre. Ha i de siste laksebitene, og rør rundt. La blandingen stå i kjøleskapet mens du lager agurkdressing:
Riv agurk på rivjern, og bland sammen med finhakket hvitløk, matyoghurt, limesaft og evt. litt salt.
Sett ovnen på 180 grader, og legg pitabrødene i når ovnen er varm.
Ta lakseblandingen ut av kjøleskapet, og form til burgere som stekes i olje til de er passe gylne på begge sider.
Server lakseburgerne i pitabrød med litt salat i (gjerne andre grønnsaker også) og agurkdressing ved siden av.
Næringsinnhold pr. porsjon
Energi | 446 kcal |
Fett | 19,7 g (39 E%) |
hvorav mettet fett | 2,8 g |
Karbohydrater | 33 g (31 E%) |
Hvorav sukkerarter | 2,1 g |
Fiber | 3,1 g (1 E%) |
Protein | 32,5 g (30 E%) |
Salt | 1,8 g |
Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.