Hopp direkte til innhold
Laksesashimi med koriander og vårløk
Foto: Synøve Dreyer

Laksesashimi med koriander og vårløk

En knallgod smårett eller forrett som gir deg en god porsjon av de viktige omega-3 fettsyrene.

Porsjoner 2
Tidsbruk Under 20 min
Vanskelighetsgrad Enkel

Denne retten egner seg ypperlig som forrett - gjerne før en gratinert løksuppe som hovedrett.

Slik gjør du

  1. Skjær fileten i tynne skiver og legg på hver tallerken.
  2. Strø over litt sesamfrø.
  3. Skjær vårløk i tynne skriver og spre over fisken.
  4. Klipp over rikelig med frisk koriander.
  5. Kutt en lime i to, og legg en halv lime på hver tallerken.
  6. Press limesaft over fisken rett før den skal spises, og hell over litt soyasaus.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 101 kcal
Fett 6,4 g (53 E%)
hvorav mettet fett 0,8 g
Karbohydrater 5,6 g (27 E%)
Hvorav sukkerarter 2,1 g
Fiber 3,3 g (6 E%)
Protein 5,2 g (20 E%)
Salt 2 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.