Laksesashimi med koriander og vårløk
En knallgod smårett eller forrett som gir deg en god porsjon av de viktige omega-3 fettsyrene.
Denne retten egner seg ypperlig som forrett - gjerne før en gratinert løksuppe som hovedrett.
Ingredienser (2 porsjoner)
- 1 salmafilet på ca. 200 g
- 4 vårløk
- Frisk koriander
- 2 ss sesamfrø
- 1 lime
- Soyasaus
Fremgangsmåte
Skjær fileten i tynne skiver og legg på hver tallerken. Strø over litt sesamfrø. Skjær vårløk i tynne skriver og spre over fisken. Klipp over rikelig med frisk koriander. Kutt en lime i to, og legg en halv lime på hver tallerken. Server med soyasaus. Press limesaft over fisken rett før den skal spises, og hell over litt soyasaus.
Næringsinnhold pr. porsjon inkl. salmalaks med koriander, vårløk, sesamfrø, soyasaus og lime.
Energi | 101 kcal |
Fett | 6,4 g (53 E%) |
hvorav mettet fett | 0,8 g |
Karbohydrater | 5,6 g (27 E%) |
Hvorav sukkerarter | 2,1 g |
Fiber | 3,3 g (6 E%) |
Protein | 5,2 g (20 E%) |
Salt | 2 g |
Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.