Lette tunfiskkaker med poteter og kokte gulrøtter
En rimelig og enkel hverdagsrett, og du verden så godt!
Serveres med kokte poteter, gulrøtter og brokkoli. Dryss gjerne over litt kapers, og pynt med sitron.
Ingredienser (2 porsjoner)
Tunfiskkaker
- 3 store kokte poteter
- 2 bokser tunfisk i vann
- 2 ss hakket persille
- 1 ss margarin
- 1 egg + 1 eggehvite
- 1–2 dl brødrasp
- Olivenolje
- Salt
- Pepper
- Kapers
- Sitron
Tilbehør
- Poteter
- Brokkoli
- Gulrøtter
Fremgangsmåte
Mos potetene, og bland sammen med smør, tunfisk, salt, pepper og persille. Visp sammen egg og eggehvite, og bland halvparten av dette sammen med tunfiskblandingen. Sett blandingen i kjøleskapet i 15 minutter, og ta den deretter ut og form 4 fiskekaker.
Vend tunfiskkakene i resten av egget, og deretter i brødrasp. Varm litt olivenolje i en stekepanne og stek tunfiskkakene i et par minutter på hver side til de er brune og gjennomstekte.
Dryss gjerne over litt kapers, og pynt med sitron. Server med kokte poteter, gulrøtter og brokkoli.
Næringsinnhold pr. porsjon
Energi | 592 kcal |
Fett | 10,8 (21 E%) |
hvorav mettet fett | 2,2 g |
Karbohydrater | 51,5 (50 E%) |
Hvorav sukkerarter | 12 g |
Fiber | 10 g (4 E%) |
Protein | 33,2 g (29 E%) |
Salt | 1 g |
Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.