Tunfisk og kikertsalat
Denne salaten er veldig næringsrik og bra for deg som trenger mye energi og proteiner. Ønsker du å spare kalorier kan du bruke en fettfri dressing.
Ingredienser for 1 porsjon
Salat
- ½–1 boks ruccolasalat
- ½ boks kokte kikerter (avrent)
- 1 boks tunfisk i vann (eller olje)
- ½ stk avokado
- 10 skiver agurk
- 10 stk cherrytomater
- 1/4 stk rødløk
- 2 stk sorte oliven
Dressing
- 1 ss olivenolje
- 1 ts hvitvinseddik
- 1 ts dijonsennep
- Evt. litt hakket hvitløk
Fremgangsmåte
Skjær avokado, agurk og tomater i passe store biter. Hakk rødløken. Hell av vannet på tunfisken og bland sammen med salat, tomat, agurk, avokado, oliven og rødløk. Lag dressingen og server ved siden av.
Næringsinnhold pr. porsjon
Energi | 690 kcal |
Fett | 35 g (46 E%) |
Mettet fett | 5 g |
Karbohydrater | 26 g (15 E%) |
Sukkerarter | 8 g |
Kostfiber | 16 g |
Protein | 59,5 g (35 E%) |
Salt | 3,6 g* |
*Sløyfer du oliven helt sparer du ca 1 g salt.
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)