Chili con carne
Denne chiligryten kan gjerne dobles. Restene setter du i kjøleskapet og spiser noen dager senere, eller fryser ned til en annen gang.
Fersk koriander på toppen setter prikken over i-en på denne klassikeren.
Ingredienser for 3 porsjoner
- 400 g karbonadedeig*
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 2-3 ss olje
- 1/2-1 rød chili
- 2 ts chilipulver (kan droppes)
- 1 boks knuste tomater (kan godt være blandet med urter)
- 1 boks tomatbønner
- 1 boks chilibønner*
- Salt + pepper
- Evt. frisk koriander
Fremgangsmåte
Finhakk løk og hvitløk. Fjern frøene fra chilien og finhakk. Fres løk og hvitløk mykt i litt olivenolje. Ha i kjøttet og fres videre til kjøttet er brunt. Ha alt over i en gryte. Krydre med salt og pepper, rør inn knuste tomater og kok opp. Legg på lokk og la det småkoke i 20 min. Ta av lokket og kok videre i 15 minutter.
Ha til slutt i bønner, og la de bare bli varmet opp før retten serveres. Klipp gjerne opp rikelig med koriander og strø over hver porsjon før servering.
Server med en stor salat ved siden av.
* Dersom du ønsker en kjøttfri versjon, kan du bytte ut karbonadedeig med en ekstra boks bønner.
Næringsinnhold pr. porsjon chili con carne (uten salat)
Energi | 401 kcal |
Fett | 12,6 g (28 E%) |
hvorav mettet fett | 3,1 g |
Karbohydrater | 30,1 g (36 E%) |
Hvorav sukkerarter | 14,9 g |
Fiber | 12,7 g (6 E%) |
Protein | 35,5 g (36 E%) |
Salt | 4 g |
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)