Hopp direkte til innhold
Matoppskrifter
Foto: Synøve Dreyer

Chili con carne

Denne chiligryten kan gjerne dobles. Restene setter du i kjøleskapet og spiser noen dager senere, eller fryser ned til en annen gang.

Fersk koriander på toppen setter prikken over i-en på denne klassikeren.

Ingredienser for 3 porsjoner

  • 400 g karbonadedeig*
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2-3 ss olje
  • 1/2-1 rød chili
  • 2 ts chilipulver (kan droppes)
  • 1 boks knuste tomater (kan godt være blandet med urter)
  • 1 boks tomatbønner
  • 1 boks chilibønner*
  • Salt + pepper
  • Evt. frisk koriander

Fremgangsmåte

Finhakk løk og hvitløk. Fjern frøene fra chilien og finhakk. Fres løk og hvitløk mykt i litt olivenolje. Ha i kjøttet og fres videre til kjøttet er brunt. Ha alt over i en gryte. Krydre med salt og pepper, rør inn knuste tomater og kok opp. Legg på lokk og la det småkoke i 20 min. Ta av lokket og kok videre i 15 minutter.

Ha til slutt i bønner, og la de bare bli varmet opp før retten serveres. Klipp gjerne opp rikelig med koriander og strø over hver porsjon før servering.

Server med en stor salat ved siden av.

* Dersom du ønsker en kjøttfri versjon, kan du bytte ut karbonadedeig med en ekstra boks bønner.

Næringsinnhold pr. porsjon chili con carne (uten salat)

Energi      401 kcal
Fett     12,6 g (28 E%)
hvorav mettet fett 3,1 g
Karbohydrater  30,1 g (36 E%)
Hvorav sukkerarter  14,9 g
Fiber     12,7 g (6 E%)
Protein   35,5 g (36 E%)
Salt      4 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)