Lammefilet med ratatouille og ris
Ratatouille er mye lettere å lage enn å uttale, og er perfekt til lam.
Ingredienser for 4 porsjoner
Lammefilet
- 350-400 g lammefilet
- Olje
- Hvitløk
- Rosmarin
Ratatouille
- 2 ss olivenolje
- 1 squash
- 1 løk
- 1 liten aubergine
- 2 røde paprika (evt. en gul og en rød)
- 1 boks hakkete tomater
- 2 fedd hvitløk
- Salt + pepper
Villris
Fremgangsmåte
Kok risen etter anvisning på pakken. Kutt grønnsakene i grove biter, og finhakk hvitløken. Varm opp olje i en gryte, og ha først nedi hvitløk, så løk, og så resten av grønnsakene. Ha over hakkete tomater, og la grønnsaksblandingen stå og småkoke i minst 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Krydre lammekjøttet med salt, pepper, og gjerne litt rosmarin, og stek i litt olje i en panne. Server kjøttet sammen med ris og ratatouille.
Næringsinnhold pr. porsjon
Energi | 650 kcal |
Fett | 20,8 g ( 28%) |
hvorav mettet fett | 5,4 g |
Karbohydrater | 61,5 g (42 E%) |
Hvorav sukkerarter | 17,1 g |
Fiber | 11,2 g (3 E%) |
Protein | 47,8 g (30 E%) |
Salt | 0,44g |
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)