Magrere stroganoff med rotmos
Biff Stroganoff er en matrett med røtter i Russland på 1800-tallet. Gryta er perfekt i de kaldere måneder.
Mager kesam og oljer gjøre retten lettere.
Ingredienser
Stroganoff
- 300 gram svin ytrefilet (eller annet magert, renskåret kjøtt)
- 1 ts rapsolje/olivenolje
- ½ ts salt/Seltin
- Pepper
- 3 tomater, i båter
- 1 løk, grovhakket
- 1-2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 dl vann (evt. hvitvin)
- 1 ½ dl mager kesam
- Fersk persille
Rotmos
- 400 gram potet, i terninger
- ½ middels stor sellerirot, i terninger
- 1 gulrot, i terninger
- 1 persillerot, i terninger
- 1 ss rapsolje/olivenolje
- ½ ts salt/Seltin
- Pepper
Fremgangsmåte
Skjær kjøttet i ca. to cm tykke strimler. Brun kjøttet i en stor stekepanne med olje i ca. fem minutter. Krydre med salt og pepper. Ha tomater, løk og hvitløk i pannen og la det steke sammen med kjøttet i et par minutter. Tilsett vann/hvitvin og la det småkoke i ca. 30 minutter.
Når mesteparten av væsken er kokt inn, tilsettes kesam. Retten må ikke koke etter du har hatt i kesam. Smak til med persille og eventuelt andre krydder.
Slik lager du rotmosen: Kok opp vann med potet og sellerirot. La det koke i ca. 15 minutter. Tilsett gulrot og persillerot og kok alt videre i 5 minutter. Hell så av kokevannet. Tilsett olje og mos grønnsaker med en potetstapper eller stavmikser. Mosen trenger ikke å være helt glatt. Smak til med salt og pepper.
Server gjerne med en grønn salat ved siden av.
Næringsinnhold pr. porsjon
Energi | 530 kcal |
Fett | 12 g |
Karbohydrater | 50 g |
Fiber | 11 g |
Protein | 50 g |
Salt | 2,6 g |