Svineindrefilet på en seng av grønnsaker
I denne retten kan du selv velge hva slags grønnsaker du vil bruke. Ønsker du litt mer smak på kjøttet, kan det gjerne marineres eller gnis inn med hvitløk og/eller chilipasta før det settes i ovnen.
Husk å la kjøttet hvile før du skjærer det opp. Da beholder du saftene (og den gode smaken) inne i kjøttstykket.
Ingredienser for 4 porsjoner
Du trenger:
- 1 indrefilet av svin (ca 600-800 g)
- 2 ss olje (raps eller oliven)
- Salt + pepper
- 1 rød paprika
- 1 gul paprika
- 1 squash
- 1 løk
- 1 bunt asparges eller aspargesbønner
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- ½ dl soyasaus
- Byggris eller annen ris
Fremgangsmåte
Ha olje i en varm stekepanne, og brun svinefileten raskt på alle sider. Krydre med salt og pepper, eventuelt annet krydder også. Ta kjøttet til siden.
Kutt grønnsakene i store biter, og fres rask i stekepannen før de legges over i en ildfast form. Hell over soyasaus. Legg svinefileten på toppen av grønnsakene og ta et steketermometer på den tykkeste delen av kjøttet. Sett formen inn i ovnen på 160 grader, og la kjøttet ligge i ovnen til det har en kjernetemperatur på ca. 70 grader.
Ta kjøttet ut, og la det hvile i 5 minutter mens grønnsakene fremdeles står i ovnen. Kutt opp kjøttet, og legg oppå grønnsakene før servering.
Næringsinnhold pr. porsjon a 200 g svinefilet med grønnsaker og villris
Energi | 488 kcal |
Fett | 9,2 g (17 E%) |
hvorav mettet fett | 3,1 g |
Karbohydrater | 48,6 g (42 E%) |
Hvorav sukkerarter | 3,9 g |
Fiber | 4,6 g (2 E%) |
Protein | 49,4 g (41 E%) |
Salt | 1,7 g |
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)