Svineschnitzel med båtpoteter og grønne bønner
Et enkelt og velsmakende kjøttmåltid som passer like godt til hverdags som til helgekos.
Ingredienser for 4 porsjoner
Svineschnitzler
- 600 g svinekjøtt (ytrefilet)
- 2 egg
- ca. 5 ss hvetemel
- ca. 5 ss griljermel
- Salt + pepper
- Flytende margarin til steking
Båtpoteter
- 8 mellomstore poteter
- 4 ss rapsolje
- Salt + pepper
Tilbehør
- Grønne bønner eller asparges
- ½ sitron
- Kapers
Fremgangsmåte
Start med båtpotetene. Kutt poteter i skiver, og ha i en langpanne med godt med olje og litt salt og pepper. La de steke i minst 30 minutter på ca. 200 grader. Gjør klar bønnene slik at de bare kan has i kokende vann rett før schnitzlene er ferdig.
Bank kjøttet på begge sider, til det er helt tynt (ikke mer enn 1/2 cm tykt). Hvis du ikke har en «hammer» til å banke kjøtt, kan du bruke baksiden på en tung kjøkkenkniv. Ha litt hvetemel i en skål, egg i en annen skål, og griljermel i en tredje skål. Vend kjøttet først i mel, så i egg, og så i griljermel. Ha margarin i en varm panne, og stek schnitzlene så de blir fine og gylne på begge sider. NB: Ikke ha for varm panne, og ikke snu kjøttet flere ganger.
Næringsinnhold pr. porsjon svineschnitzel med poteter, grønne bønner, og kapers
Energi | 488 kcal |
Fett | 16,7 g (30 E%) |
hvorav mettet fett | 3,6 g |
Karbohydrater | 39,4 g (35 E%) |
Hvorav sukkerarter | 6,3 g |
Fiber | 6 g (2 E%) |
Protein | 42,7 g (35 E%) |
Salt | 1,65 g |
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)