Hopp direkte til innhold
Matoppskrifter
Foto: Synøve Dreyer

Svineschnitzel med båtpoteter og grønne bønner

Et enkelt og velsmakende kjøttmåltid som passer like godt til hverdags som til helgekos.

Ingredienser for 4 porsjoner

Svineschnitzler

  • 600 g svinekjøtt (ytrefilet)
  • 2 egg
  • ca. 5 ss hvetemel
  • ca. 5 ss griljermel
  • Salt + pepper
  • Flytende margarin til steking

Båtpoteter

  • 8 mellomstore poteter
  • 4 ss rapsolje
  • Salt + pepper

Tilbehør

  • Grønne bønner eller asparges
  • ½ sitron
  • Kapers

Fremgangsmåte

Start med båtpotetene. Kutt poteter i skiver, og ha i en langpanne med godt med olje og litt salt og pepper. La de steke i minst 30 minutter på ca. 200 grader. Gjør klar bønnene slik at de bare kan has i kokende vann rett før schnitzlene er ferdig.

Bank kjøttet på begge sider, til det er helt tynt (ikke mer enn 1/2 cm tykt).  Hvis du ikke har en «hammer» til å banke kjøtt, kan du bruke baksiden på en tung kjøkkenkniv. Ha litt hvetemel i en skål, egg i en annen skål, og griljermel i en tredje skål. Vend kjøttet først i mel, så i egg, og så i griljermel. Ha margarin i en varm panne, og stek schnitzlene så de blir fine og gylne på begge sider. NB: Ikke ha for varm panne, og ikke snu kjøttet flere ganger.

Næringsinnhold pr. porsjon svineschnitzel med poteter, grønne bønner, og kapers

Energi    488 kcal
Fett    16,7 g (30 E%)
hvorav mettet fett    3,6 g
Karbohydrater    39,4 g (35 E%)
Hvorav sukkerarter    6,3 g
Fiber    6 g (2 E%)
Protein    42,7 g (35 E%)
Salt    1,65 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)