Bulgursalat med grillet kylling
Denne salaten er god både lunken og kald. Eventuelle rester passer fint som morgendagens lunsj.
Ingredienser for 4 porsjoner
- 6 dl vann
- 1 grønnsaksbuljongterning
- 3 dl bulgur (gjerne fullkorn)
- 1 squash
- 1 aubergine
- 1 ts salt
- 1 stor rødløk
- 4 tomater
- 3 stekte kyllingfileter eller 1 grillet kylling
- 2 ss olivenolje
- 1 fedd hvitløk
- 1 sitron
- Salt + pepper
- Frisk basilikum
- 2 dl yoghurt naturell
Fremgangsmåte
Kok opp vann og buljongterning, hell bulguren oppi og rør om. Legg på lokket og la bulguren koke på svak varme i ca. 10 minutter. Rør om av og til så det ikke fester seg til bunnen. Ta gryten av varmen og la bulguren stå og svelle i 5 minutter.
Stek kyllingbrystene i litt olje. Krydre med salt og pepper, og evt. litt annet krydder hvis du ønsker mer smak på salaten.
Skjær squash og aubergine i 0,5 cm tykke, halve skiver. Legg skivene i et dørslag og strø over saltet slik at væske og bitterstoffer trekkes ut. Skrell rødløken og skjær den i båter. Skjær tomatene i båter.
Klem væsken ut av grønnsakene og stek dem i olivenolje sammen med rødløk og presset hvitløk. Bland de stekte grønnsakene, oppkuttet kylling og tomatterninger med bulgur. Press over sitronsaft og bland inn strimlete basilikumblader. Bruk yoghurten som dressing.
Energi | 414 kcal |
---|---|
Fett | 10 g (21 E%) |
hvorav mettet fett | 3 g |
Karbohydrater | 46,9 g (50 E%) |
Hvorav sukkerarter | 9,2 g |
Fiber | 8,3 g (4 E%) |
Protein | 29,5 g (29 E%) |
Salt | 0,9 g |
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)