Hopp direkte til innhold
Matoppskrifter

Fullkornwraps med guacamole og hjemmelaget tacokrydder

Med mye grønnsaker, bønner, fullkornswraps og hjemmelaget guacamole blir tacomåltidet både sunt og velsmakende.

Guacamole er en avokado-dipp som stammer fra aztekerne i Mexico.

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 8 fullkorntortilla
  • 2–3 ss olje
  • 4 kyllingbryst
  • 1 boks mais
  • 1 boks kidneybønner
  • ½–1 agurk
  • 1 boks cherry tomater
  • 1 rød paprika
  • 1 rødløk
  • revet ost
  • 1 beger lettrømme
  • evt. sorte oliven, jalapenos, og salsasaus

Hjemmelaget tacokrydder

  • 4 deler chilipulver
  • 2 deler spisskummin
  • 1 del paprikapulver
  • 1 del knust tørket chili eller cayennepepper (for den som liker det HOT)
  • 1 del oregano
  • 1 del løkpulver
  • 1 fedd revet hvitløk, eller 1 del hvitløkspulver
  • ½ del svart pepper
  • 1 del salt (her kan man begrense ut fra behov)

Her finnner du oppskriften på guacamole

Du kan selvfølgelig kjøpe ferdig krydderblanding, men denne inneholder mer salt enn den du lager selv. Du kan gjerne lage kryddermix til flere middager av gangen.

Fremgangsmåte

Start med å lage tacokrydderet. Bland alle ingredienser, og strø krydderet over kjøttet.

Hell olje i en stekepanne, og varm opp. Klipp eller skjær opp kyllingen i biter og legg dem pannen. La kyllingbitene bli gylne, og dryss over kryddermix og eventuelt litt vann ved behov. La kyllingen steke på svak varme i noen minutter til.

Mens kyllingen steker, legger du mais, bønner, rømme og oppskårne grønnsaker i hver sine skåler. Lag gjerne en guacamole, og riv opp ost.

Ta aluminiumsfolie rundt tortillaene, og varm dem opp i ovnen i noen minutter på 200°C. Ta dem ut av ovnen og fjern folien, og la alle fylle det de vil av kylling, grønnsaker, ost og guacamole i hver sin wrap.

Næringsinnhold pr. porsjon (2 fylte wraps med fyll og guacamole)

Energi    582 kcal
Fett    24 g (x E%)
hvorav mettet fett    9 g
Karbohydrater    51,5 g (x E%)
Hvorav sukkerarter    6 g
Fiber    5,9 g (x E%)
Protein    37 g (x E%)
Salt     3 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.