Hopp direkte til innhold
Foto: Synøve Dreyer

Kylling tikka masala med fullkornris og salat

En lettere og sunnere variant av en indisk klassiker. I motsetning til Tikka Masala-sausen du får kjøpt på glass, er denne helt uten tilsatt sukker og salt.

Tidsbruk
Vanskelighetsgrad

Rød currypasta og kokosmelk gir retten et eksotisk preg.

Ingredienser for 4 porsjoner

Kylling

  • 4–6 kyllingbryst
  • raps- eller olivenolje
  • 1 boks kokosmelk (lettversjon)
  • 2–3 ss rød currypasta

Salat

  • 1 boks ruccolasalat
  • litt ekebladsalat eller annen salat
  • 1 avokado
  • ½–1 rødløk

Villris

  • Fire porsjoner villris

Fremgangsmåte

Kok risen etter anvisningen på pakken. Klipp kyllingen i biter. Varm opp olje i en stekepanne, og stek kyllingen til den er gyllen (ikke for lenge, da blir den tørr). Hell over en boks kokosmelk og currypasta. La retten småputre i noen minutter.

Kutt avokadoen i biter, hakk rødløk, og bland med salaten. Server tikka masalaen med ris og salat.

Næringsinnhold pr. porsjon

Energi    546 kcal
Fett     18,5 (x E%)
hvorav mettet fett     11,3 g
Karbohydrater    49,5 g (x E%)
Hvorav sukkerarter     3,3 g
Fiber    4,9 g (x E%)
Protein    43,8 g (x E%)
Salt     0,17 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.