Kylling tikka masala med fullkornris og salat
En lettere og sunnere variant av en indisk klassiker. I motsetning til Tikka Masala-sausen du får kjøpt på glass, er denne helt uten tilsatt sukker og salt.
Tidsbruk
Vanskelighetsgrad
Rød currypasta og kokosmelk gir retten et eksotisk preg.
Ingredienser for 4 porsjoner
Kylling
- 4–6 kyllingbryst
- raps- eller olivenolje
- 1 boks kokosmelk (lettversjon)
- 2–3 ss rød currypasta
Salat
- 1 boks ruccolasalat
- litt ekebladsalat eller annen salat
- 1 avokado
- ½–1 rødløk
Villris
- Fire porsjoner villris
Fremgangsmåte
Kok risen etter anvisningen på pakken. Klipp kyllingen i biter. Varm opp olje i en stekepanne, og stek kyllingen til den er gyllen (ikke for lenge, da blir den tørr). Hell over en boks kokosmelk og currypasta. La retten småputre i noen minutter.
Kutt avokadoen i biter, hakk rødløk, og bland med salaten. Server tikka masalaen med ris og salat.
Næringsinnhold pr. porsjon
Energi | 546 kcal |
Fett | 18,5 (x E%) |
hvorav mettet fett | 11,3 g |
Karbohydrater | 49,5 g (x E%) |
Hvorav sukkerarter | 3,3 g |
Fiber | 4,9 g (x E%) |
Protein | 43,8 g (x E%) |
Salt | 0,17 g |
Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.