Kyllingburger med kikertsalat
Kjøttdeig av kylling/kalkun er magert, og sammen med salaten er dette er et energi- og næringsrikt måltid. Bytt gjerne ut vanlige hamburgerbrød med grove, fiberrike polarbrød med 100 prosent fullkorn, slik vi har gjort her.
Tips: Lag en dressing av for eksempel olje og eddik til å ha over salaten.
Ingredienser for 2 porsjoner
Kyllingburgere
- 300 g kyllingkjøttdeig
- ½ ts salt
- ½ ts grov pepper
- 1 fedd hvitløk
- 1 egg
- 1 ss potetmel
- 2 ss vann
- flytende margarin
- ½ rødløk
- 2 grove hamburgerbrød/polarbrød
- sennep/ketchup
Salat
- 1 boks kikerter
- 1 boks ruccolasalat
- 3 store tomater
- ½ agurk
- 1 gul paprika
- ½ avokado
- ½ rødløk
Fremgangsmåte
Finhakk rødløk og hvitløk, og bland sammen med kyllingkjøttdeig, egg, potetmel og vann. Form til burgere og stek dem i olje eller flytende margarin. Kutt opp grønnsakene og bland dem til en salat.
Lag gjerne en dressing av for eksempel olje og eddik til å ha over salaten.
Server burgeren i grove polarbrød eller hjemmelagde hamburgerbrød med salat ved siden av.
Næringsinnhold pr. porsjon
Energi | 818 kcal |
Fett | 29,9 g (31 E%) |
hvorav mettet fett | 6,7 g |
Karbohydrater | 81,6 (44 E%) |
Hvorav sukkerarter | 10,6 g |
Fiber | 21,7 g (5 E%) |
Protein | 53,4 g (25 E%) |
Salt | 4,5 g |
Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.