Sennepskylling med ovnsbakte grønnsaker
Kyllingfilet gjør dette til en proteinrik, sunn rett med minimalt med mettet fett. Sennep gir kyllingen en spennende og litt skarp smak.
Ingredienser til 2 porsjoner
- 2 kyllingfileter
- rapsolje/olivenolje til steking
- ½ ts. salt/seltin
- pepper
- 2 ss. grov sennep eller dijonsennep
- 1 stk. purreløk i skiver á ca. 2–3 cm.
- 1 stk. rødløk i båter
- 3 stk. sjampinjong i skiver
- 2 stk. gulrot i skiver
- ½ ss. finhakket ingefær (evt. 1 ts. tørket)
- en neve frisk timian, finhakket
- ½ ts. salt/Seltin
- 2 ts. rapsolje/olivenolje
- 1 boks hakkede tomater
- 10 stk. mandler delt i 2–3
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 180°C (varmluftsovn) og brun kyllingfiletene i stekepanne, ca. 3–5 minutter på hver side. Legg de brunede kyllingfiletene på et fat, pensle dem med sennep og krydre med salt eller Seltin og pepper.
Bland grønnsakene med ingefær, timian, salt og rapsolje/olivenolje i en ildfast form. Hell boksen med hakkede tomater og mandler over grønnsakene. Legg kyllingfiletene på toppen av formen, og dryss litt mer timian over.
Sett formen i ovnen, la den stå i ca. 20 minutter.
Server med fullkornsris, couscous eller lignende.
Næringsinnhold per porsjon (uten ris)
Energi | 390 kcal |
Fett | 11 gr |
Hvorav mettet fett | 1 gr |
Karbohydrater | 24 gr |
Fiber | 9,6 gr |
Protein | 44 gr |
Salt | 3,2 gr |
Salt, dersom du bytter ut salt med Seltin | 2 gr |
r