Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Foto: Synøve Dreyer

Spagetti med kyllingkjøttsaus og salat

En klassisk pastarett for hele familien. Her kan du gjerne bytte ut kyllingkjøttdeig med annen mager kjøttdeig, som karbonadedeig eller kjøttdeig av svin.

Dressingen lager du ved å røre sammen kesam, sitronsaft og sukker, og deretter ha i et fedd med presset hvitløk.

Salat

  • ½ agurk
  • ½ issalat
  • 1 paprika
  • 1 avokado
  • 10–15 cherrytomater

Kesamdressing

  • ½ boks mager kesam
  • saften av ½ sitron
  • 1 ss sukker
  • 1 fedd hvitløk

Ingredienser

  • 1 pk fullkornspagetti (60 g per porsjon)
  • 1 ss olje (raps, oliven)
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 løk
  • 1 boks tomatpuré (3 ss)
  • 2 bokser hakkete tomater
  • fersk basilikum
  • 2 ss olje
  • 400 g kyllingkjøttdeig

Slik gjør du

  1. Start med salaten. Kutt opp salat og grønnsaker og bland sammen i en bolle. Lag gjerne en kesamdressing ved siden av. Dressingen lager du ved å røre sammen kesam, sitronsaft og sukker, og deretter ha i et fedd med presset hvitløk.
  2. Varm opp 1 ss olje i en gryte, og ha nedi finhakket hvitløk. Ha i finhakket løk, og la løken surre noen minutter. Ha over tomatpuré og deretter hakkete tomater. Klipp opp litt fersk basilikum (eller andre ferske urter), og la sausen småkoke.
  3. Kok opp vann med litt salt i, og ha spagettien nedi gryta. Samtidig varmer du opp 2 ss olje i en stekepanne, og legger nedi kyllingkjøttdeigen. La kjøttdeigen bli gjennomstekt, og bland den deretter sammen med tomatsausen.
  4. Server spagetti med kjøttsaus og rikelig med salat til.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi: 495 kcal
  • Fett: 13,8 g (23 E%), hvorav mettet fett: 0,9 g
  • Karbohydrater: 72,5 g (63 E%), Hvorav sukkerarter: 15,2 g
  • Fiber: 15,7 g (6 E%)
  • Protein: 17,9 g (14 E%)
  • Salt: 0,75 g