Hopp direkte til innhold
Matoppskrifter
Foto: Synøve Dreyer

Superenkel kyllingsuppe

En lett og lettvint suppe med lite salt, men mye smak.

Fres finhakket løk, hvitløk og purre i litt olivenolje og tilsett poteter, tomat, krydder, buljong og kylling. Volia!

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 3 kyllingbryst
  • 3 poteter
  • 1 purre
  • ½ løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 boks hakkete tomater
  • ½ ss tørket basilikum
  • ½ ts karri
  • 1 ts paprikakrydder
  • ½ fersk chili
  • 1 terning hønsebuljong
  • 8 dl vann
  • 1 ss olivenolje til steking
  • Salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

Skjær kyllingen i små biter og stek i litt olivenolje. Smak evt. til med salt og pepper. Sett kyllingen til side. Skrell potetene og skjær dem i små terninger. Bruk kun den hvite delen på purren og skjær den i tynne ringer. Hakk løken. Varm opp litt olivenolje i en gryte, ha oppi finhakket løk, hvitløk og purre. La det frese et par minutter.

Tilsett poteter, tomatboksen, krydder og hønsebuljong blandet ut i vann, og la suppen koke til potetene er ferdige. Ha oppi den ferdigstekte kyllingen og la suppen småputre et par minutter før servering.

Næringsinnhold pr. porsjon

Energi    247 kcal
Fett     4 g (15 E%)
Hvorav mettet fett 1 g
Karbohydrater 20 g (32 E%)
Hvorav sukkerarter 8 g
Fiber   30 g (49 E%)
Protein    5 g (4 E%)
Salt     2 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)