Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Foto: godt.no

“Kolakaker”

Kola betyr karamell på svensk. Disse kakene smaker altså litt karamell, ikke cola! De kalles også brune pinner.

 

Hvis du bytter ut sukkeret med annet søtstoff, sparer du omtrent 10 kalorier per stk.

Ingredienser

  • 100 gram (ca. 1 dl.) margarin/smør (evt. 70 gram vanlig margarin + 2 ss. lettmargarin)
  • 100 gram (ca. 1 dl.) sukker (evt. sukrin)
  • 175 g (ca. 3 dl.) hvetemel
  • 1 ts. vaniljesukker
  • 1 ts. bakepulver
  • 1 ts. tørket ingefær
  • 2 ss. lys sirup

Slik gjør du

  1. Bland sammen smør og sukrin i en bakebolle. Tilsett mel og de andre tørrvarene, og bland godt. Ha til slutt i sirup og rør sammen til en jevn deig.
  2. Sett gjerne deigen i kjøleskapet i 1-2 timer.
  3. Del deigen i tre deler og rull hver del til en slags pølse som er omtrent på lengde med stekebrettet. Legg pølsene på stekebrettet med litt avstand mellom dem, og trykk dem flate med fingrene.
  4. Stek på 175°C i ca. 12-15 minutter.
  5. Kakene er ferdige når de begynner å bli mørke langs kantene.
  6. Skjær kakene på skrå til stenger, ca. 2,5 cm brede, med én gang du tar dem ut av ovnen (bruk gjerne et pizzahjul). Avkjøl kakene på rist til de blir sprø.

Næringsinnhold per porsjon

  • 37 kalorier
  • 1,7 gram fett (hvorav 0,7 gram mettet fett)
  • 4,9 gram karbohydrater (hvorav 2,7 gram sukker)
  • 0,1 gram fiber
  • 0,06 gram salt