Ovnsbakt rosenkål med eple og karamellisert løk
Passer godt som tilbehør til for eksempel kalkun eller juleskinke.
Ingredienser til to porsjoner
- 300 gram rosenkål (ca. en pakke), kuttet i to
- 1 stort, rødt eple i terninger
- 1 ss olivenolje eller rapsolje
- 1 middels stor gul løk, i tynne skiver
- 1 ts honning eller lønnesirup (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 °C.
Bland rosenkål og eplebiter sammen med ½ ss olje og eventuelt en liten klype salt/Seltin. Legg rosenkålen og eplebitene utover et stekebrett med bakepapir.
Sett brettet i ovnen når ovnen er varm, og la det steke i ca. 20 minutter eller til rosenkålen er mør. Snu gjerne rosenkålen og eplebitene halvveis i steketiden.
Når du har satt rosenkålen og eplebitene i ovnen, steker du løken sammen med resten av oljen i en stekepanne eller gryte på middels høy varme. Når løken begynner å bli brun, senker du varmen til lav, og lar løken surre i omtrent 20 minutter. Rør av og til. Bland inn honning/sirup i løken helt til slutt.
Bland bakt rosenkål og eple med den karamelliserte løken, og server med én gang.
Næringsinnhold per porsjon
Energi | 177 kcal |
Fett | 6 g (30 E%) |
Mettet fett | 0,5 g |
Umettet fett | 5 g |
Karbohydrater | 18,5 g (42 E%) |
Sukkerarter | 17,7 g |
Fiber | 8,7 g (10 E%) |
Protein | 8,3 g (19 E%) |
Salt | 0,9 g |
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)