Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Asiatisk blomkålsuppe med vårløk og fetaost
Foto: Maria Arlén Larsen

Asiatisk blomkålsuppe med vårløk og fetaost

En klassisk suppe med en frisk "vri". I tillegg til å være god, er den også mettende da den inneholder gode mengder proteiner.

Ingredienser

  • 1 stk. blomkål, hakket
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ stk. gul løk
  • 5,5 dl vann
  • 2 dl kokosmelk, lett
  • 3 dl cottage cheese, mager
  • 3 ts red curry paste
  • 1 ts olivenolje (til steking)
  • Topping: 1 stilk vårløk og 50 gram fetaost

Slik gjør du

  1. Hakk hvitløk og løk og fres det i en kasserolle med litt olje. Tilsett red curry paste og rør.
  2. Hell i vann og kokosmelk sammen med oppkuttet blomkål. Kok opp slik at blomkålen blir mør.
  3. Tilsett cottage cheese før du kjører suppen med stavmikser eller i kjøkkenmaskin med knivblad eller blender til den blir glatt.
  4. Hell suppen tilbake i kasserollen og varm opp. Smak til med salt og pepper.
  5. Server med klippet vårløk og smuldret fetaost på toppen.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 343 kcal
  • Fett 18 g (47 E%)
  • Mettet fett 12 g (31 E%)
  • Umettet fett 4 g (10 E%)
  • Karbohydrater 13 g (16 E%)
  • Sukkerarter 12 g (14 E%)
  • Fiber 9 g (5 E%)
  • Protein 29 g (34 E%)
  • Salt 1,9 g