Hopp direkte til innhold
Asiatisk blomkålsuppe med vårløk og fetaost
Foto: Maria Arlén Larsen

Asiatisk blomkålsuppe med vårløk og fetaost

En klassisk suppe med en frisk "vri". I tillegg til å være god, er den også mettende da den inneholder gode mengder proteiner.

Porsjoner 2
Tidsbruk 20-40 min
Vanskelighetsgrad Enkel

Slik gjør du

  1. Hakk hvitløk og løk og fres det i en kasserolle med litt olje. Tilsett red curry paste og rør.
  2. Hell i vann og kokosmelk sammen med oppkuttet blomkål. Kok opp slik at blomkålen blir mør.
  3. Tilsett cottage cheese før du kjører suppen med stavmikser eller i kjøkkenmaskin med knivblad eller blender til den blir glatt.
  4. Hell suppen tilbake i kasserollen og varm opp. Smak til med salt og pepper.
  5. Server med klippet vårløk og smuldret fetaost på toppen.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 343 kcal
Fett 18 g (47 E%)
Mettet fett 12 g (31 E%)
Umettet fett 4 g (10 E%)
Karbohydrater 13 g (16 E%)
Sukkerarter 12 g (14 E%)
Fiber 9 g (5 E%)
Protein 29 g (34 E%)
Salt 1,9 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)