Ertesuppe med mynte og kesam
Denne lager du på få minutter! Serveres med en klatt kesam og et godt rundstykke til dypping.
Lag en enkel og sunn suppe til middag. Den smaker godt også!
Ingredienser til 2 porsjoner:
- ½ ss olivenolje
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 2/3 stk. purreløk, hakket
- 6 dl vann med ½ terning grønnsaksbuljong
- ½ ts pepper
- ½ dl mynte
- 1 pose (ca 5-6 dl) grønne erter, fryste
- 2 ss mager kesam, 1 % fett
Server gjerne med grove rundstykker.
Slik gjør du:
Varm oljen i en kasserolle. Stek hvitløk og purre blank. Hell i vann og ha i pepper, mynte, erter og buljongterning. Kok opp og la suppen koke i 5 minutter.
Øs av en øse med suppekraft som du tar vare på i et litermål. Bruk en stavmikser eller blender og kjør suppen glatt. Juster konsistensen med den ekstra suppekraften.
Næringsinnhold pr. porsjon (uten rundstykker)
Energi | 200 kcal |
Fett | 4 g (18 E%) |
Mettet fett | 1 g (4,5 E%) |
Umettet fett | 2,5 g (11 E%) |
Karbohydrater | 20 g (41 E%) |
Kostfiber | 13 g (13 E%) |
Protein | 14 g (28 E%) |
Salt | 1 g |
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)