Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Gratinert løksuppe
Foto: Synøve Dreyer

Gratinert løksuppe

Løksuppe er sunt, enkelt og billig. Perfekt kosemat en lørdagskveld.

Spis suppen som den er, eller ha den i porsjonsskåler med brød og revet ost over, og gratinér i ovnen.

Ingredienser

  • 5 store løk
  • 3-4 ss rapsolje (eller oliven)
  • 2 fedd hvitløk
  • 1-2 ss hvetemel (kan sløyfes)
  • 1,5 l ferdig utblandet hønsebuljong
  • ½ fersk chili
  • basilikum, timian, provence krydder eller andre urter
  • Ost og brød til gratinering

Slik gjør du

  1. Hakk hvitløk, og fres i olje i en stor gryte. Skjær løken i tynne strimler, og ha i gryten. La løken surre til den har blitt blank.
  2. Dryss over hvetemel, og rør rundt. Hell over buljong, og ha i finhakket chili og resten av krydder/urtene.
  3. La suppen småkoke i minst 20 minutter.
  4. Spis suppen som den er, eller hell over i porsjonsskåler, legg i en skive brød i hver skål, og ha over litt revet ost.
  5. Gratiner i ovnen på 180 grader til osten er gyllen (5 min)

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 316  kcal
  • Fett 15,3 g (43%) hvorav mettet fett4,2 g
  • Karbohydrater 29,1 g (41 E%), hvorav sukkerarter 12,7 g
  • Fiber   6,2 g (4 E%)
  • Protein   12,8 g (16 E%)
  • Salt   3,5 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet