Hopp direkte til innhold
Gresskar- og søtpotetsuppe
Foto: Synøve Dreyer

Gresskar- og søtpotetsuppe

Oktober er tid for gresskar!

Porsjoner 2-3
Tidsbruk 20-40 min
Vanskelighetsgrad Enkel

Slik gjør du

  1. Fres litt hvitløk og ingefær i litt olje i en gryte. Tilsett gresskar og søtpotet, kokosmelk og vann, la dette småkoke i ca. 20 min til grønnsakene er møre.
  2. Mos grønnsakene med en stavmikser, spe eventuelt med mer vann til det blir en passe tykk konsistens.
  3. Topp suppen med kikerter eller litt ristede, usaltede nøtter. Suppen kan også serveres med brød.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 330 kcal
Fett 17 g
Mettet fett 13 g 
Umettet fett 3 g 
Karbohydrater 34 g 
Kostfiber 9 g 
Protein 6 g 
Salt 0,4 g