Gresskarsuppe
Oktober er tid for gresskar!
Ingredienser for 2-3 porsjoner
- 1-2 dl vann
- ½ stk gresskar (muskat- eller annet gresskar, eller gulrot) i grove biter, uten kjerner
- 1 liten eller ½ stk stor søtpotet (ca. 350 gram) i grove biter
- ca. 2 cm ingefær
- 1 boks lett kokosmelk
- 1-2 fedd hvitløk
- pepper
- rapsolje eller lignende
- en liten dæsj chillisaus hvis du vil
Slik gjør du
Fres litt hvitløk og ingefær i litt olje i en gryte. Tilsett gresskar og søtpotet, kokosmelk og vann, la dette småkoke i ca. 20 min til grønnsakene er møre.
Mos grønnsakene med en stavmikser, spe eventuelt med mer vann til det blir en passe tykk konsistens.
Topp suppen med kikerter eller litt ristede, usaltede nøtter. Suppen kan også serveres med brød.
Næringsinnhold per porsjon (av 2 porsjoner)
Energi | 330 kcal |
Fett | 17 g |
Mettet fett | 13 g |
Umettet fett | 3 g |
Karbohydrater | 34 g |
Kostfiber | 9 g |
Protein | 6 g |
Salt | 0,4 g |