Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Gulrotsuppe med nøttestrøssel
Foto: Synøve Dreyer

Gulrotsuppe med nøttestrøssel

Lag en god suppe med nydelig farge til middag.

Gulrotsuppe er en god og fargerik middag. Nøttetoppingen er et smakfullt tillegg.

Ingredienser

  • 1 rødløk, hakket
  • 1/2 ss rapsolje
  • 8 gulrøtter, hakket
  • 2 ss ingefærrot, hakket
  • 6 dl vann + 1 terning grønnsaksbuljong
  • ½ ts gurkemeie
  • 1 dl (to never) valnøtter
  • Korianderblader til pynt

Slik gjør du

  1. Varm oljen i en liten kasserolle. Stek løken blank. Tilsett gulrøtter og stek i et par minutter. Hell i vann med buljong (eller kraft) og tilsett ingefær og gurkemeie. Kok opp og la suppen koke til gulrøttene er møre.
  2. Øs av en øse med suppekraft som du tar vare på i et litermål. Bruk en stavmikser eller blender og kjør suppen glatt. Juster konsistensen med den ekstra suppekraften.
  3. Rist valnøttene på en tørr stekepanne til de ha fått litt farge. Gni valnøttene godt mellom hendene slik at litt av skinnet faller av. Knus valnøttene lett med fingrene.
  4. Server suppen med et dryss av nøtter og litt frisk koriander og et rundstykke

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 340 kcal
  • Fett 18 g (48 E%)
  • Mettet fett 2 g (5 E%)
  • Umettet fett 15 g (40 E%)
  • Karbohydrater 30 g (35 E%)
  • Kostfiber 12 g (7 E%)
  • Protein 7,5 g (9 E%)
  • Salt 2,3 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)