Hopp direkte til innhold
Tomatsuppe
Foto: Synøve Dreyer

Hjemmelaget tomatsuppe

Du synes kanskje ikke at tomatsuppe er den mest spennende retten i verden, men da har du kanskje ikke prøvd denne? Du kan tilsette alt fra makaroni til pølser, men den smaker nydelig alene også. En porsjon av denne inneholder bare en brøkdel av saltet i tomatsuppe fra pose.

Tidsbruk
Vanskelighetsgrad

Servér gjerne med grovt brød, kokt egg, eller en god klatt cottage cheese nedi.

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 2 store løk
  • 2 ss raps eller olivenolje
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 boks tomatpuré
  • 3 bokser hakkete tomater
  • 1 liter ferdigblandet hønsebuljong
  • Ferske urter, f.eks. basilikum, oregano, timian
  • Ev. 1/2- 1 chili
  • Salt, pepper
  • Noen gode klunker kaldpresset olivenolje

Fremgangsmåte

Hakk løk og hvitløk, ha i olje i en gryte, og surr løken til den har blitt gyllen. Ha i tomatpuré, la det surre, og ha deretter i boksetomater og ferdigblandet buljong. Smak til med urter, salt og pepper.

La suppen småkoke i minst 10 minutter. Ha i noen klunker med olje før servering. Servér gjerne med grovt brød, kokt egg, eller en god klatt cottage cheese nedi.

Næringsinnhold pr. porsjon

Energi 183 kcal
Fett 12,7 g (61 E%)
hvorav mettet fett  2 g
Karbohydrater 12 g (30 E%)
Hvorav sukkerarter 10 g
Fiber    3,4 g (3 E%)
Protein   4,1 g (9 E%)
Salt   0,3 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)