Hopp direkte til innhold
Matoppskrifter
Linsesuppe
Foto: Synøve Dreyer

Linse- og grønnsakssuppe

Fyldig suppe som holder deg varm! Suppen har lite salt, men det tror vi ikke du kommer til å savne.

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 1 løk
  • 2 gulrøtter
  • 8 sjampinjonger
  • 1 fedd hvitløk
  • ½ dl olje
  • 2 dl grønne linser
  • 1 dl røde linser
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ½ l vann
  • Timian
  • Salt+ pepper

Fremgangsmåte

Skrell og kutt grønnsakene i terninger. Hakk hvitløken. Fres hvitløk og grønnsaker i olje, og ha nedi linser. Rør i tomatpuré og tilsett vann og timian. Kok opp og la suppen koke i ca. 30 minutter til linsene er myke. Smak til suppen med salt og pepper. Servér gjerne med godt, grovt brød.

Næringsinnhold pr. porsjon

Energi    349 kcal
Fett     12 g (27 E%)
hvorav mettet fett    1,9 g
Karbohydrater    41,9 g (54 E%)
Hvorav sukkerarter     5,3 g
Fiber    21,1 g (10 E%)
Protein    18,0 g (19 E%)
Salt     0,7 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)