Linse- og grønnsakssuppe
Fyldig suppe som holder deg varm! Suppen har lite salt, men det tror vi ikke du kommer til å savne.
Porsjoner
4
Tidsbruk
40-60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Ingredienser
- 1 løk
- 2 gulrøtter
- 8 sjampinjonger
- 1 fedd hvitløk
- ½ dl olje
- 2 dl grønne linser
- 1 dl røde linser
- 1 ss tomatpuré
- 1 ½ l vann
- Timian
- Salt+ pepper
Slik gjør du
- Skrell og kutt grønnsakene i terninger. Hakk hvitløken. Fres hvitløk og grønnsaker i olje, og ha nedi linser.
- Rør i tomatpuré og tilsett vann og timian. Kok opp og la suppen koke i ca. 30 minutter til linsene er myke.
- Smak til suppen med salt og pepper. Servér gjerne med godt, grovt brød.
Næringsinnhold per porsjon
Energi | 349 kcal |
Fett | 12 g (27 E%) |
hvorav mettet fett | 1,9 g |
Karbohydrater | 41,9 g (54 E%) |
Hvorav sukkerarter | 5,3 g |
Fiber | 21,1 g (10 E%) |
Protein | 18,0 g (19 E%) |
Salt | 0,7 g |
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)