Rød linsesuppe med gulrot og byggryn
Denne suppen smaker litt som tomatsuppe, men metter bedre fordi linser er rike på både fiber og protein.
Ingredienser for 4 porsjoner
- 2 ss olje
- 2 fedd hvitløk
- 1 løk
- 1 glass tomatpuré
- 3 bokser hakket tomat
- ½ chili
- 12-15 dl ferdig utblandet hønsebuljong
- 2 dl røde linser
- 1 dl byggryn
- frisk basilikum, hakket
- 3 gulrøtter
- Saften av ½ sitron
Fremgangsmåte
Hakk løken i små biter. Varm oljen i en stor gryte, stek løken til den er myk og blank sammen med presset hvitløk. Rør inn tomatpuré. Ha i buljong og hakkede tomater. La det koke opp, og ha deretter i linser og byggryn. Bland i chili og evt. andre krydder/urter.
La suppen koke til grynene og linsene er møre, ca. 25 minutter. Riv gulrøtter, ha i suppen og la det koke i 3-4 minutter til.
Ønsker du en litt tynnere suppe, kan du ha i mer buljong.
Hell i sitronsaft rett før servering.
Næringsinnhold pr. porsjon linsesuppe
Energi | 357 kcal |
Fett | 8 g (18 E%) |
hvorav mettet fett | 1,4 g |
Karbohydrater | 50,6 g (63 E%) |
Hvorav sukkerarter | 12,4 g |
Fiber | 20,7 g (10 E%) |
Protein | 18,3 g (19 E%) |
Salt | 3,1 g |
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)