Hopp direkte til innhold
Matoppskrifter
Rød linsesuppe
Foto: Synøve Dreyer

Rød linsesuppe med gulrot og byggryn

Denne suppen smaker litt som tomatsuppe, men metter bedre fordi linser er rike på både fiber og protein.

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 2 ss olje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 løk
  • 1 glass tomatpuré
  • 3 bokser hakket tomat
  • ½ chili
  • 12-15 dl ferdig utblandet hønsebuljong
  • 2 dl røde linser
  • 1 dl byggryn
  • frisk basilikum, hakket
  • 3 gulrøtter
  • Saften av ½ sitron

Fremgangsmåte

Hakk løken i små biter. Varm oljen i en stor gryte, stek løken til den er myk og blank sammen med presset hvitløk. Rør inn tomatpuré. Ha i buljong og hakkede tomater. La det koke opp, og ha deretter i linser og byggryn. Bland i chili og evt. andre krydder/urter.

La suppen koke til grynene og linsene er møre, ca. 25 minutter. Riv gulrøtter, ha i suppen og la det koke i 3-4 minutter til.

Ønsker du en litt tynnere suppe, kan du ha i mer buljong.

Hell i sitronsaft rett før servering.

Næringsinnhold pr. porsjon linsesuppe

Energi    357 kcal
Fett   8 g (18 E%)
hvorav mettet fett 1,4 g
Karbohydrater 50,6 g (63 E%)
Hvorav sukkerarter 12,4 g
Fiber   20,7 g (10 E%)
Protein    18,3 g (19 E%)
Salt    3,1 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)