Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Rød linsesuppe med gulrot og byggryn
Foto: Synøve Dreyer

Rød linsesuppe med gulrot og byggryn

Denne suppen smaker litt som tomatsuppe, men metter bedre fordi linser er rike på både fiber og protein.

Ingredienser

  • 2 ss olje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 løk
  • 1 glass tomatpuré
  • 3 bokser hakket tomat
  • ½ chili
  • 12-15 dl ferdig utblandet hønsebuljong
  • 2 dl røde linser
  • 1 dl byggryn
  • frisk basilikum, hakket
  • 3 gulrøtter
  • Saften av ½ sitron

Slik gjør du

  1. Hakk løken i små biter. Varm oljen i en stor gryte, stek løken til den er myk og blank sammen med presset hvitløk.
  2. Rør inn tomatpuré. Ha i buljong og hakkede tomater
  3. La det koke opp, og ha deretter i linser og byggryn. Bland i chili og evt. andre krydder/urter.
  4. La suppen koke til grynene og linsene er møre, ca. 25 minutter. Riv gulrøtter, ha i suppen og la det koke i 3-4 minutter til.
  5. Ønsker du en litt tynnere suppe, kan du ha i mer buljong.
  6. Hell i sitronsaft rett før servering.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 357 kcal
  • Fett 8 g (18 E%), hvorav mettet fett 1,4 g
  • Karbohydrater 50,6 g (63 E%), hvorav sukkerarter 12,4 g
  • Fiber 20,7 g (10 E%)
  • Protein 18,3 g (19 E%)
  • Salt 3,1 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)