Hopp direkte til innhold
Rød linsesuppe med gulrot og byggryn
Foto: Synøve Dreyer

Rød linsesuppe med gulrot og byggryn

Denne suppen smaker litt som tomatsuppe, men metter bedre fordi linser er rike på både fiber og protein.

Porsjoner 4
Tidsbruk 40-60 min
Vanskelighetsgrad Medium

Slik gjør du

  1. Hakk løken i små biter. Varm oljen i en stor gryte, stek løken til den er myk og blank sammen med presset hvitløk.
  2. Rør inn tomatpuré. Ha i buljong og hakkede tomater
  3. La det koke opp, og ha deretter i linser og byggryn. Bland i chili og evt. andre krydder/urter.
  4. La suppen koke til grynene og linsene er møre, ca. 25 minutter. Riv gulrøtter, ha i suppen og la det koke i 3-4 minutter til.
  5. Ønsker du en litt tynnere suppe, kan du ha i mer buljong.
  6. Hell i sitronsaft rett før servering.

Næringsinnhold per porsjon

Energi    357 kcal
Fett   8 g (18 E%)
hvorav mettet fett 1,4 g
Karbohydrater 50,6 g (63 E%)
Hvorav sukkerarter 12,4 g
Fiber   20,7 g (10 E%)
Protein    18,3 g (19 E%)
Salt    3,1 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)