Spinatsuppe med egg
Lettvint og næringsrik suppe. Få ingredienser, men mye smak.
Servér suppen med hardkokt egg, og grovt brød ved siden av.
Ingredienser for 2 porsjoner
- 1 pk frossen spinat
- ½ purre
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 6 dl kyllingbuljong
- 1 dl H-melk eller matfløte
- Frisk persille
- Salt + pepper
- 2 egg
Fremgangsmåte
Varm opp oljen i en gryte, og ha nedi finhakket løk og hvitløk. Hell over buljong, og ha nedi finhakket purre, persille og spinat. La suppen koke 5-10 minutter på svak varme. Ha nedi melk eller matfløte, og la suppen koke et par minutter. Server med hardkokt egg, og evt. litt brød ved siden av.
Næringsinnhold pr. porsjon
Energi | 271 kcal |
Fett | 21,4 g (70 E%) |
hvorav mettet fett | 5,3 g |
Karbohydrater | 6,2 g (11 E%) |
Hvorav sukkerarter | 4,3 g |
Fiber | 2,5 g (2 E%) |
Protein | 13 g (19 E%) |
Salt | 0,3 g |
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)