Gulrotmos med appelsin
Dette er en frisk og lett mos som kan erstatte potet- eller rotmos ved både kjøtt- og fiskemiddager.
Orange og gule gulrøtter sammen med duften og smaken av appelsin passer til mange middagsretter.
Oppskrift til 4 porsjoner.
Ingredienser:
- 1 kg gulrøtter, delt i skiver. Tips: Prøv med regnbuegulrøtter - garantert en vinner blant både store og små.
- 1 ts salt
- 2 ss matfløte
- 1 ss olivenolje
- 1 ½ ss finhakket mynte
- ½ ts revet appelsinskall, tilsett evt. mer etter smak
- Eventuelt ørlite sterk saus, f.eks. Tabasco-saus, etter smak
Slik gjør du:
Kok opp gulrøtter i vann med litt salt, la det koke på svak varme til gulrøttene er møre, ca. 20-25 minutter.
Sil av vannet, og la gulrøttene stå i noen minutter. I mellomtiden varmer du opp matfløte sammen med olje, mynte, appelsinskall og eventuelt sterk saus, på svak varme.
Hell gulrotskivene tilbake til kjelen og mos dem sammen med fløteblandingen. La det gjerne være litt biter i mosen. Du kan også bruke stavmikser eller blender dersom du ønsker en helt glatt puré.
Tilsett eventuelt mer appelsinskall og/eller salt før du serverer.
Næringsinnhold per porsjon:
Energi | 130 kcal |
Fett | 4,3 g |
Hvorav mettet fett | 1,3 g |
Karbohydrater | 17,1 g |
Hvorav sukkerarter | 16,6 g |
Protein | 1,9 g |
Fiber | 6,8 g |
Salt | 0,8 g |