Falafel i pitabrød
Falafel er populær hurtigmat i Midtøsten. De små "kjøttbollene" inneholder ikke kjøtt – men er laget av kikerter. Kjempegodt sammen med agurksalat!
Porsjoner
2-3
Tidsbruk
20-40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
En sunn kebab med falafel, eller kroketter av kikerter.
Ingredienser
- 2 bokser kikerter
- 1 ts spisskumin
- ½ rød chili
- 2 ss potetmel
- 1 egg
- Olje til steking
- Grove pitabrød
- 1 agurk
- 2 dl matyoghurt
- 1-2 fedd hvitløk
- Saften av ½ lime
- 1 ts hakket mynte
Slik gjør du
- Hell av vannet på kikertene, skyll med kaldt vann. Bland kikerter, krydder, egg og potetmel med en stavmikser.
- Form små, flate boller på størrelse med en valnøtt, og stek i olje til de er gylne på begge sider.
- Lag agurksalaten ved å rive agurk, og blande med finhakket hvitløk, yoghurt, limesaft og hakket mynte. Varm pitabrødene forsiktig i ovnen, og server falafel sammen med pitabrød og agurksalat.
Næringsinnhold per porsjon
Energi | 637 kcal |
Fett | 18,4 g (25 E%) |
hvorav mettet fett | 1,5 g |
Karbohydrater | 93,1 g (60 E%) |
Hvorav sukkerarter | 1,4 g |
Fiber | 12,9 g (4 E%) |
Protein | 23,9 g (15 E%) |
Salt | 2,5 g |
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)