Hopp direkte til innhold
Falafel i pitabrød
Foto: Synøve Dreyer

Falafel i pitabrød

Falafel er populær hurtigmat i Midtøsten. De små "kjøttbollene" inneholder ikke kjøtt – men er laget av kikerter. Kjempegodt sammen med agurksalat!

Porsjoner 2-3
Tidsbruk 20-40 min
Vanskelighetsgrad Enkel

En sunn kebab med falafel, eller kroketter av kikerter.

Slik gjør du

  1. Hell av vannet på kikertene, skyll med kaldt vann. Bland kikerter, krydder, egg og potetmel med en stavmikser.
  2. Form små, flate boller på størrelse med en valnøtt, og stek i olje til de er gylne på begge sider.
  3. Lag agurksalaten ved å rive agurk, og blande med finhakket hvitløk, yoghurt, limesaft og hakket mynte. Varm pitabrødene forsiktig i ovnen, og server falafel sammen med pitabrød og agurksalat.

Næringsinnhold per porsjon

Energi    637 kcal
Fett     18,4 g (25 E%)
hvorav mettet fett     1,5 g
Karbohydrater    93,1 g (60 E%)
Hvorav sukkerarter    1,4 g
Fiber    12,9 g (4 E%)
Protein    23,9 g (15 E%)
Salt     2,5 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)