Falafel i pitabrød
Falafel er populær hurtigmat i Midtøsten. De små "kjøttbollene" inneholder ikke kjøtt – men er laget av kikerter. Kjempegodt sammen med agurksalat!
En sunn kebab med falafel, eller kroketter av kikerter.
Ingredienser til 2-3 porsjoner
Falafel
- 2 bokser kikerter
- 1 ts spisskumin
- ½ rød chili
- 2 ss potetmel
- 1 egg
- Olje til steking
- Grove pitabrød
Agurksalat
- 1 agurk
- 2 dl matyoghurt
- 1-2 fedd hvitløk
- Saften av ½ lime
- 1 ts hakket mynte
Hell av vannet på kikertene, skyll med kaldt vann. Bland kikerter, krydder, egg og potetmel med en stavmikser. Form små, flate boller på størrelse med en valnøtt, og stek i olje til de er gylne på begge sider.
Lag agurksalaten ved å rive agurk, og blande med finhakket hvitløk, yoghurt, limesaft og hakket mynte. Varm pitabrødene forsiktig i ovnen, og server falafel sammen med pitabrød og agurksalat.
Næringsinnhold pr. porsjon
Energi | 637 kcal |
Fett | 18,4 g (25 E%) |
hvorav mettet fett | 1,5 g |
Karbohydrater | 93,1 g (60 E%) |
Hvorav sukkerarter | 1,4 g |
Fiber | 12,9 g (4 E%) |
Protein | 23,9 g (15 E%) |
Salt | 2,5 g |
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)