Fullkornspasta med ovnsbakte rotgrønnsaker, feta og hvitløk
Når rotgrønnsakene bakes i ovnen sammen med hele hvitløksfedd, blir de deilig sødmefulle og smaksrike. Den bakte hvitløken brukes i fetaostkremen, og når det hele blandes med fullkornspasta blir dette en mettende og smaksrik vegetarmiddag.
Porsjoner
4
Tidsbruk
40-60 min
Vanskelighetsgrad
Medium
Ingredienser
- 300 g fullkornspenne (små pastarør)½ stk kålrot
- 3 stk gulrot
- 1 stk persillerot
- ½ stk sellerirot
- 1 stk rødløk
- 1 stk hel hvitløk
- 2 ss olivenolje
- salt og pepper
- frisk timian
- 150 gram fetaost
- 2 dl mager kesam (eller lettrømme)
- grovmalt sort pepper
- frisk timian
Slik gjør du
- Skrell og skjær alle rotgrønnsakene i små terninger. Rødløken kan skjæres i båter.
- Ha grønnsaksterningene i en ildfast form og bland dem med olivenolje, en klype salt og litt frisk timian.
- Del en hel hvitløk i to på langs og legg den i formen sammen med grønnsakene.
- Stek alt sammen midt i ovnen på 200 grader i 15–20 minutter, til grønnsakene er møre.
- Bland fetaosten godt med kesam, og press de bakte hvitløksfeddene ut i dressingen. Mos alt godt sammen. Smak til med grovmalt sort pepper og frisk timian etter smak. Du trenger ikke salte, i og med at fetaosten er salt i seg selv.
- Kok fullkornspenne som anvist på pakken.
- Bland den ferdigkokte, varme pastaen sammen med fetaostkremen, og vend inn de ovnsbakte grønnsakene helt til slutt.
Næringsinnhold per porsjon
Energi | 560 kcal |
Fett | 15 g |
Mettet fett | 7 g |
Umettet fett | 63 g |
Karbohydrater | 72 g |
Fiber | 15 g |
Protein | 25 g |
Salt | 1,2 g |