Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Fullkornspasta med ovnsbakte rotgrønnsaker, feta og hvitløk
Foto: Matias Jordal

Fullkornspasta med ovnsbakte rotgrønnsaker, feta og hvitløk

Når rotgrønnsakene bakes i ovnen sammen med hele hvitløksfedd, blir de deilig sødmefulle og smaksrike. Den bakte hvitløken brukes i fetaostkremen, og når det hele blandes med fullkornspasta blir dette en mettende og smaksrik vegetarmiddag.

Ingredienser

  • 300 g fullkornspenne (små pastarør)½ stk kålrot
  • 3 stk gulrot
  • 1 stk persillerot
  • ½ stk sellerirot
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk hel hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • frisk timian
  • 150 gram fetaost
  • 2 dl mager kesam (eller lettrømme)
  • grovmalt sort pepper
  • frisk timian

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær alle rotgrønnsakene i små terninger. Rødløken kan skjæres i båter.
  2. Ha grønnsaksterningene i en ildfast form og bland dem med olivenolje, en klype salt og litt frisk timian.
  3. Del en hel hvitløk i to på langs og legg den i formen sammen med grønnsakene.
  4. Stek alt sammen midt i ovnen på 200 grader i 15–20 minutter, til grønnsakene er møre.
  5. Bland fetaosten godt med kesam, og press de bakte hvitløksfeddene ut i dressingen. Mos alt godt sammen. Smak til med grovmalt sort pepper og frisk timian etter smak. Du trenger ikke salte, i og med at fetaosten er salt i seg selv.
  6. Kok fullkornspenne som anvist på pakken.
  7. Bland den ferdigkokte, varme pastaen sammen med fetaostkremen, og vend inn de ovnsbakte grønnsakene helt til slutt.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 560 kcal
  • Fett 15 g
  • Mettet fett 7 g
  • Umettet fett 63 g
  • Karbohydrater 72 g
  • Fiber 15 g
  • Protein 25 g
  • Salt 1,2 g