Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Omelett med grønnkål
Foto: Synøve Dreyer

Grønn omelett med gressløk, asparges, grønnkål

En lettvint, rask og næringsrik middag, eller en bedre lunsj.

Høst er sesong for grønnkål. La denne næringsrike retten bli dagens middag!

Ingredienser

  • 1/2 ss rapsolje
  • 2 egg
  • ½ dl grønnkål, revet
  • ½ pose (125 g) grønne aspargesbønner
  • 1 ss gressløk, hakket
  • 2 grovbrødskiver med lettmargarin

Slik gjør du

  1. Stek aspargesbønner og grønnkål i en liten stekepanne til bønnene er møre.
  2. Lag to små ”hull” mellom grønnsakene. Knekk eggene forsiktig over ”hullene”
  3. Senk steketemperaturen til medium. Dryss over gressløk. Stek forsiktig til eggehviten har stivnet.
  4. Server omeletten med brød og margarin.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 507 kcal
  • Fett 24 g (43 E%)
  • Mettet fett 5 g (9 E%)
  • Umettet fett 15,5 g (28 E%)
  • Karbohydrater 40 g (32 E%)
  • Kostfiber 11 g (4 E%)
  • Protein 26,5 g (21 E%)
  • Salt 1,4 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)