Grønn omelett med gressløk, asparges, grønnkål
En lettvint, rask og næringsrik middag, eller en bedre lunsj.
Høst er sesong for grønnkål. La denne næringsrike retten bli dagens middag!
Ingredienser til én porsjon
- 1/2 ss rapsolje
- 2 egg
- ½ dl grønnkål, revet
- ½ pose (125 g) grønne aspargesbønner
- 1 ss gressløk, hakket
- 2 grovbrødskiver med lettmargarin
Slik gjør du:
Stek aspargesbønner og grønnkål i en liten stekepanne til bønnene er møre. Lag to små ”hull” mellom grønnsakene. Knekk eggene forsiktig over ”hullene”. Senk steketemperaturen til medium. Dryss over gressløk. Stek forsiktig til eggehviten har stivnet.
Server omeletten med brød og margarin.
Næringsinnhold per porsjon (inkl. to skiver ekstra grovt brød med lettmargarin)
Energi | 507 kcal |
Fett | 24 g (43 E%) |
Mettet fett | 5 g (9 E%) |
Umettet fett | 15,5 g (28 E%) |
Karbohydrater | 40 g (32 E%) |
Kostfiber | 11 g (4 E%) |
Protein | 26,5 g (21 E%) |
Salt | 1,4 g |
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)