Grønn omelett med gressløk, asparges, grønnkål
En lettvint, rask og næringsrik middag, eller en bedre lunsj.
Porsjoner
1
Tidsbruk
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Høst er sesong for grønnkål. La denne næringsrike retten bli dagens middag!
Ingredienser
- 1/2 ss rapsolje
- 2 egg
- ½ dl grønnkål, revet
- ½ pose (125 g) grønne aspargesbønner
- 1 ss gressløk, hakket
- 2 grovbrødskiver med lettmargarin
Slik gjør du
- Stek aspargesbønner og grønnkål i en liten stekepanne til bønnene er møre.
- Lag to små ”hull” mellom grønnsakene. Knekk eggene forsiktig over ”hullene”
- Senk steketemperaturen til medium. Dryss over gressløk. Stek forsiktig til eggehviten har stivnet.
- Server omeletten med brød og margarin.
Næringsinnhold per porsjon
Energi | 507 kcal |
Fett | 24 g (43 E%) |
Mettet fett | 5 g (9 E%) |
Umettet fett | 15,5 g (28 E%) |
Karbohydrater | 40 g (32 E%) |
Kostfiber | 11 g (4 E%) |
Protein | 26,5 g (21 E%) |
Salt | 1,4 g |
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)