Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Vegetar«stir-fry» / Grønn symfoni
Foto: Maria Arlén Larsen

Grønn symfoni

En varmende, smakfull og ikke minst veldig sunn «stir-fry». Veldig enkelt og godt! Perfekt som middag, lunsj eller tilbehør.

Server som en rett i seg selv og topp med cottage cheese og feta ost. Denne kan også serveres som tilbehør til fisk eller kjøtt.

Tips: Fiskesaus er en asiatisk saus som fås kjøpt i matbutikker eller internasjonale matbutikker. Du kan erstatte dette med soyasaus dersom du ikke har det.

Ingredienser

  • 1 stk. brokkoli
  • 1 stk. squash
  • 1 stk. rød chilipepper
  • 1 pose fersk spinat (ca. 200 gram)
  • 1 stk. kinesisk hvitløk (hvitløk uten fedd)
  • 5–6 ts soltørket tomat, hakket
  • 1–2 ss fiskesaus eller soyasaus (se tips)
  • 2 ss balsamicoeddik
  • pepper
  • ½ ss oliven/-rapsolje til steking
  • Topping: Fetaost og cottage cheese

Slik gjør du

  1. Kutt squash i terninger og brokkoli i mindre biter.
  2. Varm olje i pannen og stek finhakket hvitløk og chili.
  3. Tilsett squash, brokkoli og soltørkede tomater. Varm opp.
  4. Tilsett fiskesaus og balsamicoeddik. Tilsett spinat og la den dampe ned i retten.
  5. Smak til med pepper og evt. annet krydder etter smak.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 258 kcal
  • Fett 11 g (38 E%)
  • Mettet fett 4 g (15 E%)
  • Umettet fett 6 g (22 E%)
  • Karbohydrater 14 g (21 E%)
  • Sukkerarter 12 g (18 E%)
  • Fiber 11 g (8 E%)
  • Protein 21 g (32 E%)
  • Salt 2,9 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.