Maislapper med ost og jalapeño
Disse smakfulle og næringsrike lappene er perfekte å servere til supper, som snacks eller som frokost med pålegg på.
Porsjoner
2
Tidsbruk
20-40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Server som de er, eller sammen med avocado og tomater. Perfekt å dyppe i supper. Prøv for eksempel den meksikanske maissuppen.
Ingredienser
- Ca. 10 ss mais
- 3 ss jalapeño-ost (smøreost på tube)
- 2 stk. egg
- 4-5 ss bokhvetemel, finmalt (evt. sammalt hvetemel)
- 3 ss cottage cheese, mager
Slik gjør du
- Pisk sammen egg med en visp.
- Tilsett cottage cheese og jalapeño-ost.
- Rør inn bokhvetemel, litt etter litt.
- Tilsett til slutt mais og smak til med salt eller Seltin.
- Lag små lapper av 1-2 ss røre, og stek lappene på middels varme med lokk over i tørr stekepanne. Snu når de har begynt å stivne på toppen og stek på andre siden til gyllen.
- Tips: Dersom du liker litt ekstra krydder så kan du tilsette litt ekstra jalapeño i røren.
Næringsinnhold per porsjon
Energi | 263 kcal |
Fett | 10 g (35 E%) |
Mettet fett | 4 g (14 E%) |
Umettet fett | 5 g (16 E%) |
Karbohydrater | 21 g (31 E%) |
Sukkerarter | 7 g (10 E%) |
Fiber | 4 g (3 E%) |
Protein | 20 g (31 E%) |
Salt | 1,5 g |
Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.